Skip Navigation LinksHome-Nieuws-Nieuwe publicaties-Item

Verenigen & Verkopen 14 september 2022

De opgave voor het bestuur van een sportvereniging is helder: verenig en verkoop. Verenig iedereen en alles die bij jouw vereniging zijn betrokken én verkoop je sport. Dat zijn de uitgangspunten voor het nieuwe boek Verenigen & Verkopen, een praktijkgids voor verenigingscommunicatie.

coververenigenBij dat verenigen en verkopen is communicatie één van de belangrijkste instrumenten. Maar voor heel veel sportvererenigingen is communiceren een flinke uitdaging, zo weet auteur Alexander Bakker. Hij spreek uit ervaring. Ruim vijftien jaar was hij als vrijwilliger met een professionele journalistieke- en communicatie-achtergrond actief voor één van de grootste sportvereringen, Hockey Club Rotterdam: van het wekelijkse clubkrantje tot moderne multichannel communicatie.

Er is een veelheid aan redenen om als vereniging te communiceren, niet in de laatste plaats een commerciële reden. Er zijn heel veel doelgroepen, binnen en buiten de vereniging, om mee te communiceren. En tegenwoordig is er een veelheid aan communicatiekanalen. Hoe organiseer je dat allemaal? Welke communicatiekanalen gebruik je? En welke communicatiemiddelen zijn er nog meer?

Positionering, branding en reputatie
Daar komt ook bij dat communiceren niet alleen een kwestie van zenden en ontvangen is. Als je leden en fans aan je club en aan elkaar wilt binden, dan is er interactie nodig. Als je je sport wilt verkopen, dan moet je reclame maken en begeef je je op het terrein van marketing. En als je werk maakt van het imago van jouw vereniging, dan heb je het ook over positionering, branding en (het bewaken van) reputatie.

Het boek Verenigen & Verkopen bestaat uit een algemeen deel met informatie over de organisatie van ‘Team Communicatie’, de te volgen tactiek en de beschikbare communicatiemiddelen en -kanalen. Het hoofdstuk De Verlenging biedt allerlei onderwerpen die direct en indirect met communicatie te maken hebben - van balkenkinderen tot vrijwilligers, voorzien van (handige) tips vanuit de praktijk. De praktijkgids is geen blauwdruk voor communicatiebeleid en -uitvoering, wél biedt het bouwstenen en nuttige handreikingen.

Titel: Verenigen & Verkopen
Auteur: Alexander Bakker
Prijs: € 24,95
ISBN: 9789464436761
Bestellen: klik hier

« terug