Skip Navigation LinksHome-Colofon

Colofon

Sport Knowhow XL

Sport Knowhow XL is het grootste informatieplatform voor de zakelijke sportmarkt in Nederland en is een initiatief van Peter Hopstaken. De site van Sport Knowhow XL krijgt per week zo’n 12.000 tot 15.000 keer bezoek; wekelijks produceert Sport Knowhow XL twee nieuwsbrieven - met o.m. nieuwsberichten, interviews en columns - die worden verzonden aan zo'n 6.300 professionals werkzaam in de sport.

Redactie en webbeheer

De hoofd- en eindredactie van Sport Knowhow XL wordt gevoerd door Peter Hopstaken. De redactie bestaat verder uit Leo Aquina, Frank Molema, Leon Janssen Lok en Bas Kammenga. Het webbeheer wordt uitgevoerd door Jelle Hopstaken. Als je met je muis over de foto's hieronder scrolt, verschijnt er een persoonsbeschrijving.

Peter Hopstaken Peter Hopstaken
Peter Hopstaken Peter Hopstaken (1961) is sinds 2007 eigenaar/- directeur van Sport Knowhow XL. Eerder was hij hoofdredacteur van vakblad SPORT Bestuur & Management (1998- 2007) en werkte hij als senior consultant bij KPMG (1996-1998) en SEO Economisch Onder- zoek (1987-1996). Hij studeerde economie aan de UvA. Hij zit regelmatig op de racefiets en daarnaast tennist en tafeltennist hij.
Leo Aquina Leo Aquina
Leo Aquina Leo Aquina (1972) is naast redacteur van Sport Knowhow XL o.m. freelance verslaggever voor de ISU. Hij werkt vaak samen met Info- strada Sports, waar hij eerder hoofdredacteur van de newsdesk was. In Londen en Sotsji was hij verslaggever voor de Olympic News Service. Leo is schaatsleraar en voetbaltrainer, maar zit 't liefst op de racefiets.
Frank Molema Frank Molema
Frank Molema Frank Molema is redacteur bij Sport Knowhow XL en daarnaast als freelancer verbonden aan de sportredactie van Dagblad van het Noorden. Hij studeerde Sociologie (bachelor) en Journalistiek (master) aan de Rijksuniversiteit in Groningen. Verder is hij amateurvoetballer op bescheiden niveau.
Leon Janssen Lok Leon Janssen Lok
Leon Janssen Lok Leon Janssen Lok (1971) is beleidsmedewerker sport bij de gemeente Gouda en combineert dat met een bestaan als sportjournalist/redac-teur. Studeerde ooit Vrijetijdwetenschappen in Tilburg en werkt nu bijna 25 jaar in de sport, o.a. bij de KNZB, de NOB en de gemeenten Ouder-Amstel en Uithoorn. Hij vindt heel veel sporten leuk om te doen, maar zaalvoetbal en padel het meest.
Bas Kammenga Bas Kammenga
Bas Kammenga Bas Kammenga (1979) schrijft al zijn hele leven over sport. Tot medio 2020 vooral over en bij FC Groningen en sindsdien als freelance tekstschrijver. Hij is een groot passief sportliefhebber en volgt met grote passie de clubs en sporters uit Groningen.
Jelle Hopstaken Jelle Hopstaken
Jelle Hopstaken Jelle Hopstaken (1997) is webbeheerder van Sport Knowhow XL. Hij behaalde in 2021 een master Economie en Bedrijfskunde aan de Universiteit van Amsterdam. Hij voetbalt bij de Amsterdamse voetbalclub GeuzenMiddenmeer in het eerste zaterdagelftal.

Aanvullingen en verbeteringen

Sport Knowhow XL streeft naar volledigheid en een correcte weergave van de gepresenteerde gegevens. Mocht uw bedrijf of instelling in uw ogen ten onrechte ontbreken in de database van deze website, of zijn de gegevens van uw bedrijf of instelling niet juist of onvolledig weergegeven, mailt u dan uw opmerkingen naar info@skxl.nl.

Nieuwsbrief

Op dinsdag en donderdag verschijnt er een elektronische Nieuwsbrief van Sport Knowhow XL. Op dinsdag met achtergronden (interviews, columns, discussiestellingen, praktijkcases en nog veel meer) en op donderdag met nieuwsberichten. Aanmelden voor de wekelijkse Nieuwsbrief? Klik hier 

Vacature Alert

Wil je het meteen weten als er op de site van Sport Knowhow XL een nieuwe vacature wordt geplaatst? Klik dan hier voor aanmelding voor de Vacature Alert.

Vacature?

Heeft u een vacature en wilt u gebruikmaken van de enorme wervingskracht van Sport Knowhow XL? Klik hier voor de mogelijkheden!

Sportspreker

Bedrijven en andere organisaties kunnen ‘Sportspreker’ van Sport Knowhow XL als intermediair benaderen om een inspirerende spreker, discussieleider of dagvoorzitter in te huren. Voor meer informatie: klik hier.

Webbouw

De website van Sport Knowhow XL is gebouwd door Stipp. Zie voor meer informatie www.stipp.nl

Ontwerp logo

Francis Nijenhuis heeft het logo van Sport Knowhow XL ontworpen. Zie voor meer van haar werk: www.frenz.nl

Privacyverklaring

Teneinde te voldoen aan de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) heeft Sport Knowhow XL een privacyverklaring opgesteld.