Skip Navigation LinksHome-Nieuws-Nieuwe publicaties-Item

Voorkom de crisis! De methode-Ton Boot 13 oktober 2020

COVER-VOORKOM-DE-CRISIS'Ton Boot is een topcoach en een fenomeen met vele prijzen achter zijn naam. In meerdere omgevingen presteren is bijzonder en onderscheidend. Dat betekent, dat hij een aanpak en een manier van denken moet hebben, waar veel mensen van kunnen leren. Door zijn focus op presteren, heeft hij nooit de keuze gemaakt om ons hier deelgenoot van te maken en dit op schrift te zetten. Op dit moment in zijn leven kan hij terugkijken en ons een inkijkje geven in zijn manier van werken: ‘de methode-Ton Boot’. Hij koppelt dit aan het thema: ‘het voorkomen van de negatieve spiraal’. Er is veel geschreven hoe je uit een negatieve spiraal kunt komen, als je er in bent beland, maar nog nooit iets over hoe je dit kunt voorkomen. Ton Boot geeft zijn inzichten en ontrafelt een deel van dit mysterie.' - citaat van Toon Gerbrands, in het voorwoord

Tijdens zijn actieve loopbaan kreeg Ton Boot de bijnaam ‘de Kampioenenmaker uit Schoorl’. In zijn 23 seizoenen als basketbalcoach op het hoogste niveau in binnen- en buitenland eindigde Boot met zijn teams alle 23 seizoenen als eerste, tweede of derde in de competitie. Zijn teams stonden 19 keer in de finale van de play-offs en werden 14 keer landskampioen. Ton Boot werd bij de millennium­wisseling uitgeroepen tot de beste Nederlandse sportcoach van de twintigste eeuw. Door zijn collega-coaches werd hij in 2004 onderscheiden als NOC*NSF Sportcoach van het jaar.

Bij Ton Boot is succes geen toeval, maar succes de resultante van de methode-Ton Boot. Een theoretisch onderbouwde aanpak die erop is gericht niet ten prooi te vallen aan de negatieve spiraal. Voorkomen is beter dan genezen. Terugkijkend op de bijzondere momenten uit zijn leven als uitzonderlijk top­sportcoach, brengt Ton Boot zijn methode stap-voor-stap in kaart, waarbij hij zijn bevindingen voortdurend projecteert op de praktijk. Niet alleen de praktijk van het basketbal, maar ook de praktijk van andere topsportcoaches.

Voorkom de crisis! Is een must read voor iedereen binnen én buiten de sport die het hoofd wil bieden aan de negatieve spiraal.

Titel: Voorkom de crisis! De methode-Ton Boot
Auteur: Ton Boot
Wijze van uitgeven: hardcover
Bladzijden: 160
Uitgever: Arko Sports Media, Nieuwegein
ISBN: 9789054724445
Prijs: € 19,95
Bestellen: klik hier

TB600"Hoe de coach Ton Boot met de speler Ton Boot om zou zijn gegaan? Vervángen, dat is makkelijk natuurlijk"

Sport Knowhow XL hield een uitgebreid interview met Ton Boot ter gelegenheid van zijn 80e verjaardag. Klik hier om het interview te lezen.

« terug