Skip Navigation LinksHome-Achtergronden-Sporten en Bewegen in 2031-Item

Een voetbalwedstrijd bezoeken in 2031 7 januari 2021

door: Jacco Heijblok

Het is zondag 6 april 2031 15.00 uur. Ik zit thuis op de bank en heb mijn virtual reality-bril opgezet. Straks begint de topper in de bol.competitie tussen Ajax en PSV. Vlak voordat de spelers het veld opkomen krijg ik een melding van mijn provider dat mijn contract over drie maanden afloopt. Als ik nu verleng, maak ik kans op twee kaartjes voor de eerstvolgende thuiswedstrijd van Ajax. Bijna tegelijkertijd krijg ik een aanbieding van een energieleverancier. Als ik vanavond besluit om naar hen over te stappen krijg ik 10% korting per gescoord doelpunt van PSV. Door vijf seconden te kijken naar de beide aanbiedingen activeer ik ze. 

De wedstrijd is begonnen. Beide ploegen geven weinig toe op elkaar en met een 1-1 stand gaan we rusten. In de rust krijg ik een vraag van mijn favoriete steakrestaurant: of ik mijn vegasteak medium of rosé wil. Ik kies voor rosé. 

De tweede helft staat op het punt van beginnen als ik zie dat ik één van de prijswinnaars ben van de kaartjes voor de eerstvolgende thuiswedstrijd van Ajax op zondag 20 april. Om alvast in de stemming te komen krijg ik de tweede helft toegang tot premium beelden vanuit de dug-out van Ajax en kan ik horen wat Dusan Tadic - sinds dit seizoen de nieuwe hoofdtrainer van Ajax - allemaal roept tegen zijn spelers. De wedstrijd eindigt in een 2-2 gelijkspel en mijn steaks worden keurig 10 minuten na afloop van het laatste fluitsignaal met een drone thuis afgeleverd.

"Ik vraag in de taxi aan de chatbot welke koffies er allemaal te verkrijgen zijn in het stadion"

Dan is het eindelijk zondag 20 april. Ik ga samen met mijn zoon naar de Johan Cruyff ArenA. Om precies 13.30 uur worden we thuis opgehaald door de speciale robot-uber die geregeld is door mijn telecomaanbieder. We stappen in en onze kaartjes worden gescand zodat we straks in het stadion direct naar onze zitplaatsen kunnen lopen. Terwijl de taxi over de speciale, filevrije rijbaan rijdt, krijgt mijn zoontje een gepersonaliseerde aanbieding vanuit de fanshop. Door artificial intelligence weet de fanshop dat hij elk jaar het nieuwe thuisshirt koopt en vandaag krijgt hij 20% korting. Ik vraag in de taxi aan de chatbot welke koffies er allemaal te verkrijgen zijn in het stadion.  Ik krijg te horen dat mijn favoriete café misto verkrijgbaar is, maar dat ik ook een iced-coffee kan uitproberen. Deze is vandaag inclusief een chocolate chunk cookie. Ik kies voor de aanbieding, betaal met mijn communicator en we vervolgen onze weg. 

JaccoHeijblok-1Aangekomen bij het stadion worden we welkom geheten door een medewerkster met het tasje van de fanshop en daarin het shirtje voor mijn zoontje. Als we vervolgens bij onze gereserveerde plaatsen aankomen staat mijn iced koffie met cookie al klaar bij mijn stoel.

Het is 16.00 uur. De wedstrijd begint en mijn zoon en ik zetten beiden onze speciale bril op. Door augmented reality zien mijn zoon en ik beiden een verschillend logo op het shirt van onze favoriete voetbalclub pronken. Mijn zoon ziet het logo van de producent van zijn favoriete spelcomputer terwijl ik het logo zie van de automotive partner van de club. Ik sta op het punt mijn huidige auto in te ruilen en ben mij aan het oriënteren op een nieuwe. 

"Door het op de juiste manier inzetten van artificial intelligence weet deze partner van de club precies welke aanbieding op welk moment relevant is voor mij"

Als na 28 minuten de 1-0 valt door de sterspeler van Ajax explodeert het stadion. De ban is gebroken. De sterspeler speelt op het nieuwste model voetbalschoen en mijn zoon die zelf ook voetbalt krijgt op zijn bril een aanbieding te zien: als hij net zulke mooie doelpunten wil maken als de sterspeler, kan hij deze schoenen nu bestellen. Ikzelf voetbal al jaren niet meer maar loop wel hard. Ook ik krijg een aanbieding van de kit supplier van de club, maar dan voor hardloopschoenen. Door het op de juiste manier inzetten van artificial intelligence weet deze partner van de club precies welke aanbieding op welk moment relevant is voor mij. 

JaccoHeijblok-210 minuten voor de rust zien mijn zoon en ik op de speciale bril wat we allemaal kunnen eten en drinken. Omdat mijn zoon nog geen 20 is, ziet hij alleen de frisdranken. We bestellen ons eten en drinken en als de rust begint worden deze met mini-drones bij onze plaatsen afgeleverd. 

De wedstrijd eindigt in een 3-0 overwinning van mijn favoriete voetbalclub en mijn zoon en ik stappen met een goed gevoel in onze robot-uber die ons weer naar huis brengt. Terwijl we naar huis rijden ontvang ik op mijn communicator een aanbod met verschillende menu’s voor het avondeten. We kiezen beiden een menu en als we om 18.45 uur weer thuis aankomen zien we de drone die het komt leveren al aankomen. 

Snel naar binnen, jas uit en met het bord op schoot alle samenvattingen van de andere wedstrijden kijken bij Studio Sport. Sommige dingen veranderen nooit!

Jacco Heijblok heeft na 10 jaar werkzaam te zijn geweest in de media in 2016 Quan Sportmarketing en Consultancy opgericht, een bedrijf dat innovatieve digitale concepten ontwikkelt voor de sport en het bedrijfsleven. Heijblok werkte eerder o.m. voor AZ Alkmaar en Lagardère Sports. Voor meer informatie: jacco@quansportmarketing.nl.

« terug