Skip Navigation LinksHome-Achtergronden-Innovation XL-Item

Gaming als ultiem kinderfeestje 17 september 2019

door: Arno Hermans

Vorige week bezocht ik de 'Future of Football Business'-conferentie in Graz. En het woord 'gamification' viel al snel. Sport wordt steeds vaker neergezet als spel. Na een bezoek aan het Oostenrijkse skills.lab werd wederom bevestigd dat gamification een nieuwe generatie in beweging brengt. Gaming biedt enorme kansen om te combineren met sport en bewegen.

Het skills.lab is opgezet als innovatief trainingssysteem voor met name voetbalclubs en bonden. Een realistische trainingsopzet waarbij intensief wordt getraind op de skills van individu tot team. De spelers van SK Sturm Graz worden hier regelmatig uitgedaagd. Een leuk speeltje weggelegd voor de professionele voetballer. Of niet… 

XL31InnovationXL-gamification-1Andere doelgroepen
Al snel werd duidelijk dat dit concept ook andere doelgroepen aanspreekt. Voor € 59 per half uur wordt skills.lab ook regelmatig geboekt door amateurclubs en oud-voetballers. Op de vraag of zij ook kinderfeestjes faciliteren, wordt meteen positief gereageerd. Regelmatig leven kinderen zich uit op het kunstgras. En als jouw favoriete voetballer na jouw feestje een sessie heeft geboekt, dan maakt dat het feest compleet. 

"Wiskunde was nog nooit zo leuk. Ook de topografische kennis wordt verder gestimuleerd"

Van squashbaan tot speelparadijs
Ook in Alphen aan den Rijn merken ze een toename in het aantal kinderfeestjes. Op de squashbaan van het sportcentrum Nieuwe Sloot leven kinderen zich uit op de diverse spelletjes. Een interactieve muur detecteert de impact van squashballen tot skippyballen. De squashbaan is meteen omgetoverd tot waar speelparadijs. Het Duitse Fun With Balls geeft hiermee de squashsport een nieuwe impuls. Vanuit München hebben zij ook de Multiball op de markt gebracht met bijbehorende spellen. Wiskunde was nog nooit zo leuk. Ook de topografische kennis wordt verder gestimuleerd. Met een touchscreen is de Multiball een heuse tablet die zelfs tennisballen detecteert. Een ideaal product voor het onderwijs en de Decathlon’s en IKEA’s van deze wereld. 

XL31InnovationXL-gamification-2Als het Nederlandse SwimGames nu eens doorpakt, wordt de zwemles eindelijk weer eens leuker. Met 'gamification' wordt de eentonigheid van het zwemmen verder doorbroken. Wat als Center Parcs, Landal en/of de cruiseschepen een dergelijk concept omarmen, dan voegt dat een nieuwe beleving toe. 

"Kom in beweging en ga gamen! Gaming is een feest" 

Ruimtereis naar Mars
In Marseille staat ’s werelds eerste fitness escape room. Het Franse fitnessbedrijf Keep Cool daagt op The Camp mensen uit voor een ruimtereis naar Mars. Door middel van het gebruik van fitnessapparatuur wordt energie opgewekt om de missie naar Mars succesvol af te leggen. Deze escape room kan met minimaal vier tot maximaal zestien personen worden gespeeld. De team dynamiek wordt binnen de vier muren gecombineerd met een work-out. 

Kom in beweging en ga gamen! Gaming is een feest. 

Arno Hermans begon in 2015 samen met een aantal andere ondernemers Sport eXperience, een bedrijf dat start-ups in de sport helpt bij hun commerciële ontwikkeling met een uniek dienstenpakket. Voor Sport Knowhow XL schrijft hij op regelmatige basis op prikkelende wijze vanuit het internationale innovatieperspectief over de toekomst van de sport. Niet alleen nieuwe producten en diensten passeren de revue. Ook laat hij zijn licht schijnen over het sportbeleid en ontwikkelingen daarin. Voor meer informatie: arno@sportexperience.org. Zie ook www.sportexperience.org

« terug

Reacties: 0

Reactie toevoegen

Naam*
E-mailadres*
Reactie*
Stuur mij een e-mail als er een nieuwe reactie wordt geplaatst