Skip Navigation LinksHome-Nieuws-Nieuwsberichten-Nieuwsbericht

Wielerhub Chasse Patate kleurt Apeldoorn Giro-roze

door: Thomas van Zijl | 28 januari 2016

Het wielerseizoen moet nog losbarsten, maar in Apeldoorn en omgeving raakt men langzaam maar zeker al in de stemming voor een van de hoogtepunten van het jaar: de start van de Giro. Inwoners, verenigingen en bedrijven maken volop plannen om daar in de eerste week van mei op mee te liften. Wielerhub Chasse Patate verbindt al die partijen om de kans op succes te vergroten en te voorzien van een roze sausje.   

De wielerhub is een alternatief van Sporteyes, een organisatie van vijf jonge sportondernemers uit de regio. Al enkele jaren zien zij het aantal evenementen in Apeldoorn stijgen. Tijd voor een echt professionele aanpak, vonden zij, ingevuld vanuit hun eigen specialisme.

XL4 ChassaPatate-1

“Wij bundelen marketing, business development, communicatie, verenigings- en eventmanagement” zegt oprichter Niels Schut. Een schat aan kennis waar de gemeente graag gebruik van maakt. Enerzijds omdat het werk uit handen neemt, anderzijds omdat de activiteiten met medewerking van Sporteyes beter worden neergezet. Apeldoorn kan nog groeien als sportstad, denkt Schut. Hij wijst naar het WK Beach Volleybal, vorig jaar zomer.

“Het was fantastisch om de betrokkenheid te zien en het was een feestje, maar zowel voor als na het toernooi heb ik er weinig van gemerkt. De start van de Giro willen we duurzamer aanpakken en daar beginnen we nu mee.”  

'Chasse patate'
Wielerhub Chasse Patate moet daar aan bijdragen. Bij de officiële opening moest Mart Smeets meerdere malen gniffelen om de naam. Een 'chasse patate' staat voor een kansloze ontsnapping waarbij een coureur eindeloos blijft zwemmen tussen peloton en kopgroep. Schut ziet dat in dit Apeldoornse geval anders. “Mensen komen bij ons als ze in die chasse patate zitten. Wij helpen ze extra gas te geven om de kopgroep te bereiken of juist in de remmen te knijpen om terug te vallen in het peloton. Het gaat erom samen energie te hebben.”

De Wielerhub is een ontmoetingsplek en kan zorgen voor een verbinding

Schut merkt dat er in Apeldoorn veel verenigingen, bedrijven en inwoners zijn die iets willen organiseren rondom de Giro, maar zij kunnen daarbij wel wat ondersteuning gebruiken. Bedrijven hebben de financiën om in evenementen te investeren, maar missen de tijd. Bij veel clubs is het precies andersom. De Wielerhub is een ontmoetingsplek en kan zorgen voor een verbinding. Ondersteuning komt vanuit Sporteyes, en gaat van het maken van een poster tot uitstippelen van een complete marketingstrategie voor een evenement.   

XL4 ChassaPatate-2De komende maanden kijkt Chasse Patate door een roze bril, de kleur van de Giro. Fietskoeriers Apeldoorn, een van de partners, brengt bijvoorbeeld pakketjes rond op roze fietsen. Wat Schut betreft volgen er nog meer Italiaanse taferelen, ook op horecavlak. Net als Smeets hoopt hij op een echte Italiaanse week, la dolce vita, met goede wijn, kaas en zelfgebakken pizza’s. De vooruitzichten zijn wat dat betreft gunstig. Het wielercentrum is nog geen week open, maar het is er al tamelijk druk.

“Er zijn verenigingen die een dikke bandenrace willen organiseren, bedrijven die er hun naam aan willen verbinden Voeg daarbij de maatschappelijke organisaties die hun mensen in een inspirerende omgeving de mogelijkheid willen bieden om zich op sociaal gebied in het werkveld te ontwikkelen. En we kunnen hier een match maken.” Ruimte voor ontspanning en inspanning is er ook. In Chasse Patate staan twee fietsen waarop mensen via videobeelden en de juiste weerstand tot in de kleinste details het parcours van de proloog kunnen fietsen.

Drie uitgangspunten
De Wielerhub moet ook na de Giro open blijven en de drie zelfde uitgangspunten hanteren. Meet, een ontmoetingsplek voor bedrijven, Work, het bieden van een flexibele werkplek voor mensen die werken in de sport en Watch, het samen kijken van sport. Door gebruik te maken van de Giro als vliegwiel zal, met ondersteuning van verschillende partners, de Chasse Patate geopend blijven voor toekomstige sportevenementen. Daarnaast is het bedrijf Fietskoeriers van plan er zijn vaste werkplek van te maken. Met het verhuren van ruimtes voor vergaderingen of prestaties komen extra inkomsten binnen die Chasse Patate een duurzame plek geven in Apeldoorn Sportstad.  

Voor meer informatie: www.sporteyes.nl/wielerhub. Volg Wielerhub op Twitter, Facebook en/of Instagram

« terug

Reacties: 3

Mirjam van Ravenhorst
28-01-2016
Mirjam van Ravenhorst
28-01-2016

Beste Thomas,

Mooi artikel over de hotspot, Wielerhub in Apeldoorn!

De foto's, waarop de kussens en de LOTEK LAMP te zien zijn maken het arikel voor mij extra Leuk.

Ontwerp, textielprint en confectie zijn gemaakt door Noëlle de Wilde en Mirjam van Ravenhorst. Wij zijn twee creatievelingen die zich onderscheiden van de massa met unieke kleurrijke ontwerpen. De Textiel Fabriek SDD en Vintage in the spotlight uit Apeldoorn zijn trots dat wij de Wielerhub hebben mogen aankleden met onze kussens en lotek lampenen  met de GIRO STOEL in the spotlight!

Creatieve en sportieve groet,

Mirjam en Noëlle.

Http://www.vintageinthespotlight.nl

Http://www.detextiel-fabriek.nl

Arjan Vink van Sportclubpartner
29-01-2016

Leuk verhaal over deze wielerclub. en over jullie activiteiten in detextielfabriek. Ik neem aan dat julli een vaste leverancier van kleding hebben. Mochten wij nog iets voor jullie kunnen betekenen.

Wie weet. Neem gerust eens een kijkje op http://www.sportclubpartner.com/

Reactie toevoegen

Naam*
E-mailadres*
Reactie*
Stuur mij een e-mail als er een nieuwe reactie wordt geplaatst