Skip Navigation LinksHome-Nieuws-Nieuwe publicaties-Item

Sport clubs in Europe. A cross-national comparative perspective 14 september 2015

Meer dan 60 miljoen mensen in Europa sporten in verenigingsverband bij organisaties die draaien op de betrokkenheid en inzet van vrijwillig kader. Sportverenigingen zijn daarmee onmiskenbaar belangrijk voor de Europese samenleving. Niettegenstaande trends van individualisering en consumentisme, komen verenigingen centraler te staan in het sportbeleid.

Dit is de belangrijkste boodschap uit het boek ‘Sport Clubs in Europe: A Cross-National Comparative Perspective’, dat onder redactie van het Mulier Instituut, de University of Bern en de Sporthochschule Koln is verschenen. Op 12 september is in Brussel, bij het ENGSO-Forum ‘The Role of Sport Clubs in Changing Society in Future’, de eerste editie van het boek gepresenteerd.

Onderzoekers uit twintig verschillende landen hebben in ‘Sport Clubs in Europe’ hun krachten gebundeld en voor hun eigen land beschreven hoe sportverenigingen zich hebben ontwikkeld, welke positie de sportverenigingen innemen in beleid en samenleving en wat de toekomstperspectieven van de sportverenigingen zijn. Sportverenigingen vormen een onmiskenbaar sociaal fundament en zijn in het overgrote deel van Europa sterk in lokale gemeenschappen geworteld. Uiteraard zijn er verschillen tussen de Europese landen. Deze verschillen hangen grotendeels samen met het ontstaansgeschiedenis van sportverenigingen en het politieke landschap.

Titel: Sport clubs in Europe. A cross-national comparative perspective
Auteurs: Breuer, C., Hoekman, R., Nagel, S. & Werff, H. van der (Eds.) (2015).
Prijs: € 105,99
ISBN: 978-3-319-17634-5
Uitgever: Springer
Voor meer informatie: klik hier
Direct bestellen: klik hier

« terug

Reacties: 0

Reactie toevoegen

Naam*
E-mailadres*
Reactie*
Stuur mij een e-mail als er een nieuwe reactie wordt geplaatst