Skip Navigation LinksHome-Sportspreker-Item

Richard Denton 13 januari 2014

Richard Denton - internationaal gerenommeerd sportmarketeer
Richard Denton was tot augustus 2015 managing director van Trefpunt-PRISM Sports & Entertainment en sinds 1989 werkzaam in de sportmarketing, onder meer als international vice president bij IMG Consulting, manager sponsoring & pr bij Canon Europa en research editor bij Sports Marketing Surveys. Hij werkte mee aan marketingconcepten onder meer bij de FIFA World Cup, de UEFA Champions League, de PGA European Tour Golf, het Canon Williams F1 Team, Wimbledon en het World Wide Fund for Nature. Ook leidde hij zes jaar zijn eigen bureau Bigdaddy, waar hij werkte voor klanten als ABN AMRO, OMEGA, Engelse Football Association, Eredivisie CV, Mojo Concerts en het Nationale Ballet.

RichardDenton300In een interview met Sport Knowhow XL vertelde Denton dat er twee soorten marketeers zijn: "De een gaat uit van gedegen onderzoek, van meten-is-weten. De ander gaat meer af op een onderbuikgevoel, dat zijn de ondernemers die bereid zijn meer risico te nemen. Denk aan Red Bull. In plaats van te sponsoren, hebben zij ervoor gekozen zelf compleet nieuwe evenementen te organiseren zoals Crashed Ice. Het risico is groot, maar de voordelen zijn enorm. Dat heeft Red Bull fantastisch gedaan. Zelf ben ik meer het eerste type..."

Denton verder over sport en marketing en de rol van de sportmarketeer: “Sport en marketing hebben zich in de afgelopen tien jaar allebei spectaculair ontwikkeld door nieuwe digitale technologieën. Maar nog steeds bepaalt vooral wat er zich op de velden afspeelt de mogelijkheden voor merken, fans en organisaties om zich echt betrokken te voelen bij sport in het algemeen en de diensten en producten die zij levert in het bijzonder. Sportbusiness draait nog steeds om mensen en hun wens om iets bijzonders mee te maken en vermaakt te worden. Sportwedstrijden blijven ondertussen zoveel mooie strijd opleveren, zoveel emotie en vermaak, wat de toolbox van de sportmarketeer er aan de ene kant alleen maar krachtiger op maakt. Zoals de Winterspelen in Sochi en het WK Voetbal 2016 in Brazilië echter hebben laten zien, heeft sport wereldwijd invloed op politieke en sociaal-economische issues. Deze issues zullen in toenemende mate een belangrijk onderdeel vormen van marketing in de 21e eeuw. De rol van de sportmarketeer is daardoor aan de andere kant ook nooit eerder zo moeilijk én daarom belangrijk geweest.“

Richard Denton geeft het vak International Sport Managament aan masterstudenten van het Johan Cruyff Institute for Sportstudies Masters. Namens Trefpunt is hij verder een veelgevraagd spreker op congressen. Onderwerpen waar Denton over kan spreken zijn onder meer:
- de commercialisering van sportmarketing & sponsoring;
- merkactivatie door sport, muziek, kunst & cultuur;
- het betrekken van fans en bouwen van lange termijn relaties.

Voor meer informatie: Peter Hopstaken, Sport Knowhow XL (info@skxl.nl of 06-5579 3708).

Andere sprekers en hun specialiteiten | klik op de naam voor verdere informatie

· Bram Bakker - sportpsychiater die met topsporters werkt
· Henk Kraaijenhof - innovatieve prestatiebevorderingen
· Toon Gerbrands - Imponerende spreker over inspirerend leiderschap
· Ton Boot - motivatie, conflicthantering en teambuilding
· Jacco Eltingh & Paul Haarhuis - tweevoudig wereldkampioen dubbel in tennis
· prof. dr Maarten van Bottenburg - sportontwikkeling, sportbeleid, sportbestuur
· Frénk van der Linden - haarscherpe dagvoorzitter, debatleider, interviewer
· prof. drs Philip Wagner - maatschappijanalyse, governance en strategie
· prof. dr Gerard Sierksma - boeiende discussies over prestatiemeting in de sport
· Jurryt van de Vooren - een ontdekkingsreis door bekend gebied
« terug