Skip Navigation LinksHome-Sportspreker-Item

prof. drs Philip Wagner 14 maart 2013

Philip Wagner - maatschappijanalyse, governance en strategie
Philip Wagner is directeur/eigenaar van Wagner Group, ondernemen met kennis. Hij studeerde Economie en Bedrijfskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen en aan de Europese Academie te Berlijn. Philip Wagner mag worden beschouwd als één van de grondleggers van sportmanagement als volwassen vakgebied in Nederland.

Zijn kerncompetenties liggen op het gebied van maatschappijanalyse, governance en strategie. Zijn uitgebreide kennis en praktijkervaring op die gebieden past hij met speels gemak toe op de allerlei ontwikkelingen in de sport.

PhilipWagner350FCPhilip Wagner is behalve directeur/oprichter van Wagner Group ook kwartiermaker van de Groningen Businessschool (GBS), een initiatief van de Rijksuniversiteit Groningen. Daarnaast is Wagner bestuurder en toezichthouder. Zo is hij o.m. voorzitter van het Huis voor de Sport Groningen en bestuurslid van de Stichting Sociaal Ondernemerschap. Last but not least is hij hoogleraar Global Economy & Governance aan ICUC (Inter-Continental University of the Caribbean).

In zijn werk combineert Wagner verschillende rollen: die van academicus, adviseur, en ondernemer. Hij gelooft in ondernemen met kennis: kennis toepasbaar maken voor bestuurders en professionals, in bedrijven en organisaties, publiek en privaat. Zijn creatieve denken en verbale kwaliteit om ingewikkelde zaken helder en met de nodige fijnzinnigheid te verwoorden zijn uniek. Wat hij doet is het versterken van overzicht en inzicht.

Belangrijk aspect bij dit alles is voor hem: het onderscheid leren zien tussen de hype van de maand en ‘proven technology’. Tussen enerzijds modieus denken en anderzijds wezenlijke kennis en fundamenteel inzicht op het gebied van organisatiekunde en economie. Zo beschouwd heeft duurzaamheid ook betrekking op het gebied van kennis. Er wordt vaak een beroep op Philip Wagner gedaan als inleider of moderator. Daarbij ligt het accent van zijn bijdrage vaak op kwaliteit van bestuur en eigentijds organiseren in de moderne samenleving.

Voor meer informatie: Peter Hopstaken, Sport Knowhow XL (info@skxl.nl of 06-5579 3708).
 

Andere sprekers en hun specialiteiten | klik op de naam voor verdere informatie

· Bram Bakker - sportpsychiater die met topsporters werkt
· Henk Kraaijenhof - innovatieve prestatiebevorderingen
· Toon Gerbrands - Imponerende spreker over inspirerend leiderschap
· Ton Boot - motivatie, conflicthantering en teambuilding
· Jacco Eltingh & Paul Haarhuis - tweevoudig wereldkampioen dubbel in tennis
· prof. dr Maarten van Bottenburg - sportontwikkeling, sportbeleid, sportbestuur
· Frénk van der Linden - haarscherpe dagvoorzitter, debatleider, interviewer
· Richard Denton - internationaal gerenommeerd sportmarketeer
· prof. dr Gerard Sierksma - boeiende discussies over prestatiemeting in de sport
· Jurryt van de Vooren - een ontdekkingsreis door bekend gebied
« terug