Skip Navigation LinksHome-Sportspreker-Item

Frénk van der Linden 4 juni 2013

Frénk van der Linden - haarscherpe dagvoorzitter, debatleider, interviewer Frénk van der Linden (1957), freelance journalist, werkt voor onder meer de NTR-radio (Kunststof), NCRV-televisie (Altijd Wat), VARA (losse tv-programma's) en de Volkskrant. Hij publiceerde sinds eind jaren zeventig talloze interviews, reportages en documentaires. ‘Schoolvoorbeelden van prestaties op zeer hoog niveau’, oordeelde de jury die hem de Prijs voor de Nederlandse Dagbladjournalistiek toekende voor vraaggesprekken in NRC Handelsblad. Andere eervolle prijzen die hij won: De Tegel voor het beste radioprogramma van het jaar en in het begin van zijn loopbaan Het Gouden Pennetje.

FrenkVanDerLinden250FCVan zijn hand verscheen onder meer de bundel Tot op het bot - gesprekken over ziel & zaligheid (ca. 50 interviews, met o.a. Freddy Heineken, Johan Cruijff, Frits Bolkestein en Jan Wolkers), door Paul Witteman omschreven als 'een interviewbijbel'. Een tweede verzameling - 'Laten we eerlijk zijn - 25 jaar spraakmakende gesprekken' - werd opgenomen in de Canon van de Journalistiek. De Volkskrant schreef: ‘Frénk van der Linden is de gelijke geworden van legendarische interviewers als Bibeb en Ischa Meijer.’

Frénk van der Linden is regelmatig te gast in De Wereld Draait Door. Naast zijn journalistieke en literaire werk leidt hij regelmatig debatten en congressen. Ook geeft hij masterclasses interviewtechniek op scholen en redacties van kranten, tijdschriften en radio/televisie-programma's.

Sinds eind 2013 reist Frénk van der Linden de theaters van Nederland af in het kader van zijn interviewtour 'Frénk droomt hardop met…', georganiseerd door de Volkskrant.

Via het Sprekers Podium van Sport Knowhow XL kunt u Frénk van der Linden boeken voor een dagvoorzitterschap, een lezing, het leiden van een debat of het afnemen van interviews.

Voor meer informatie: Peter Hopstaken, Sport Knowhow XL (info@skxl.nl of 06-5579 3708).

Andere sprekers en hun specialiteiten | klik op de naam voor verdere informatie

· Bram Bakker - sportpsychiater die met topsporters werkt
· Henk Kraaijenhof - innovatieve prestatiebevorderingen
· Toon Gerbrands - Imponerende spreker over inspirerend leiderschap
· Ton Boot - motivatie, conflicthantering en teambuilding
· Jacco Eltingh & Paul Haarhuis - tweevoudig wereldkampioen dubbel in tennis
· prof. dr Maarten van Bottenburg - sportontwikkeling, sportbeleid, sportbestuur
· prof. drs Philip Wagner - maatschappijanalyse, governance en strategie
· Richard Denton - internationaal gerenommeerd sportmarketeer
· prof. dr Gerard Sierksma - boeiende discussies over prestatiemeting in de sport
· Jurryt van de Vooren - een ontdekkingsreis door bekend gebied
« terug