Skip Navigation LinksHome-Sportspreker-Item

Jacco Eltingh & Paul Haarhuis 19 mei 2013

JaccoEltingh300FCJacco Eltingh - tweevoudig wereldkampioen dubbel in tennis
Jacco Eltingh werd met Paul Haarhuis twee keer wereldkampioen dubbelspel en won de dubbeltitels van Roland Garros, Wimbledon, de US Open en de Australian Open. Jaren was dit tennisduo nummer één van de wereld. In het enkelspel stond Eltingh in de top 20 van de wereld en versloeg hij geregeld de beste spelers van de wereld, zoals Sampras, Agassi en Lendl. In het dubbelspel pakte hij 44 titels en in het enkelspel vier titels.

In 1998 stopte Eltingh als tennisprof vanwege knieproblemen. Hij was op dat moment de kersverse wereldkampioen én nummer één van de wereld in het dubbelspel. Hij ontweek het zwarte gat en is met Eltingh Haarhuis Tennis & Events onder andere tennisclinics voor bedrijven en verenigingen gaan verzorgen. Ook geeft hij op televisie commentaar bij Wimbledon en schrijft hij columns in kranten en op internet. In 2005 schreef hij ‘Een tennisbal als watermeloen | een topsportcarrière als leerschool voor het leven’.

Met Paul Haarhuis organiseert hij sinds 2002 jaarlijks in oktober de succesvolle AFAS Tennis Classic: een toernooi waaraan de allergrootsten uit de tennisgeschiedenis meedoen.

Jacco Eltingh geeft lezingen over onder meer:
- Communicatie
- In vorm zijn 
- Motivatie 
- Presentatie
- Televisie

Voor gedetailleerde informatie over de mogelijkheden van een tennisclinic klik hier 

PaulHaarhuis300Paul Haarhuis - tweevoudig wereldkampioen dubbel in tennis
Paul Haarhuis was proftennisser van 1988 tot en met 2004. Vanwege een schouderblessure stopte Haarhuis uiteindelijk als prof. Anders zou hij nu nog hebben gespeeld, want tennis is zijn lust en zijn leven. Haarhuis is vooral bekend vanwege zijn uitstekende dubbelspel. Hij won met Jacco Eltingh vijf Grand Slamtitels. Haarhuis en Eltingh zijn samen met de ‘Woodies’ (ofwel Mark Woodforde en Todd Woodbridge) de enige dubbelspelers die alle vier de Grand Slam-toernooien een keer hebben gewonnen.

Haarhuis won 54 dubbeltitels, waarvan de meeste met Jacco Eltingh. Samen werden ze in 1993 en 1998 wereldkampioen dubbelspel. Na Jacco heeft Paul nog gedubbeld met Sjeng Schalken en de Rus Yevgeny Kafelnikov.

Als enkelspeler stond Paul jarenlang ‘steady’ in de top vijftig van de wereld. In 1995 stond hij op de 18e plaats. Hij won in Jakarta zijn enige singletitel op de proftour. Als dubbelaar werd hij op 1 januari 1994 nummer één van de wereld. De jaren daarna stond hij regelmatig op die positie. Paul brak in 1988 door als prof. Dankzij een gedenkwaardige zege op John McEnroe bij de US Open klom hij in één stap van de 462ste plek op de wereldranglijst naar de 57e plaats.

In het Davis-Cup won Paul Haarhuis 31 van zijn 48 partijen.

Paul Haarhuis geeft lezingen over onder meer:
- Vechtersmentaliteit
- Samenspel
- 1+1=3
- Ondernemen=topsport

Voor gedetailleerde informatie over de mogelijkheden van een tennisclinic klik hier


Alex Reijnders - voormalig coach Paul Haarhuis en Jacco Eltingh
AlexReijnders300FCAlex Reijnders was sinds 1993 de coach van Paul Haarhuis en Jacco Eltingh. Een lange samenwerking die niet erg gebruikelijk is in de ‘snelle’ tenniswereld. Tennissers van het kaliber van Paul en Jacco switchen namelijk regelmatig van coach tijdens de carrière, dus dat wil wat zeggen voor de hechte driemanschap die ontstaan is tussen de drie professionals. Alex’ grondvesten als ‘coach’ liggen bij de tennisschool van Henk van Hulst (in Valkenswaard) waar ook Jacco en Paul een uitstekende tennisopleiding hebben genoten. Vele jaren heeft Henk van Hulst gesleuteld aan de basis van Jacco en Paul. Alex heeft die basis bij Jacco en Paul op de ‘tennistour’ uitgebreid tot een gevaarlijk geheel.

Jacco Eltingh, Paul Haarhuis en Alex Reijnders zijn zowel apart als in elke mogelijke combinatie samen in te huren als spreker(s). Ook geven zij desgewenst tennisclinics. Voor gedetailleerde informatie over de mogelijkheden van een tennisclinic klik hier. Voor meer informatie: Peter Hopstaken, Sport Knowhow XL (info@skxl.nl of 06-5579 3708).

Andere sprekers en hun specialiteiten | klik op de naam voor verdere informatie

· Bram Bakker - sportpsychiater die met topsporters werkt
· Henk Kraaijenhof - innovatieve prestatiebevorderingen
· Toon Gerbrands - Imponerende spreker over inspirerend leiderschap
· Ton Boot - motivatie, conflicthantering en teambuilding
· prof. dr Maarten van Bottenburg - sportontwikkeling, sportbeleid, sportbestuur
· Frénk van der Linden - haarscherpe dagvoorzitter, debatleider, interviewer
· prof. drs Philip Wagner - maatschappijanalyse, governance en strategie
· Richard Denton - internationaal gerenommeerd sportmarketeer
· prof. dr Gerard Sierksma - boeiende discussies over prestatiemeting in de sport
· Jurryt van de Vooren - een ontdekkingsreis door bekend gebied
« terug