Skip Navigation LinksHome-Sportspreker-Item

Toon Gerbrands 14 maart 2017

Toon Gerbrands | Imponerende spreker over inspirerend leiderschap...
Toon Gerbrands werkte ooit als verkeersdeskundige, geluidsdeskundige en interim-manager in diverse omgevingen en bouwde daarna aan een lange, imposante carrière in de topsport. Hij won als clubcoach in het volleybal met Piet Zoomers een Europa Cup (tweede keer in de geschiedenis van het volleybal). In 1997 volgde hij Joop Alberda op als bondscoach bij de nationale volleyploeg, die het jaar daarvoor goud had gehaald op de Olympische Spelen van Atlanta. In 1997 sleepte Gerbrands met de volleybalheren de Europese titel binnen. In 1998 stond hij met dit team op de eerste plaats van de wereldranglijst. In 2000 leidde hij tijdens de Olympische Spelen van Sydney de volleybalploeg naar de vijfde plaats.

ToonGerbrands300FCDaarna werd Gerbrands manager en directeur van de DSB-schaatsploeg om in 2002 over te stappen naar voetbalclub AZ. Daar maakte hij als directeur algemene zaken in de afgelopen jaren dynamische tijden mee. AZ won in 2009 de landstitel en de Johan Cruijff Schaal en in 2013 de KNVB beker, maar de club kwam financieel ook in de problemen met de val van het DSB-imperium. Voor Gerbrands was dat een uitdaging; hoe leid je als manager een onderneming als het fundament wordt weggeslagen? AZ kwam weer helemaal op orde en de KNVB deelde AZ zelfs in de hoogste financiële categorie III in. Na twaalf succesvolle seizoenen bij AZ maakte hij in 2014 de stap naar Eindhoven als algemeen directeur bij de voetbalclub PSV. Ook daar was hij direct succesvol en won in zijn eerste vier jaar drie landskampioenschappen met de club uit Eindhoven en overleefde de groepsfase van de Champions League als eerste Nederlandse club na negen seizoenen. Na het seizoen 2021-'22 - waarin PSV de Johan Cruijff-Schaal én de KNVB-beker won - vertrok Gerbrands bij PSV.

Toon Gerbrands schreef ook het managementboek ‘De Lerende Winnaar'. Dit boek is een weergave van twaalf gesprekken die hij in de loop der jaren heeft gevoerd met uiteenlopende personen: coaches, managers, ondernemers, wetenschappers en zelfs met een Benedictijnse monnik. Al deze mensen gaven Gerbrands inspiratie en daarmee stof voor zijn boek. Gerbrands verklaart in de inleiding de titel van het boek, ‘De Lerende Winnaar’: 'Mijn helden zijn stuk voor stuk winnaars die zich ook verdiepen in andere vakgebieden. Het zijn mensen die hun hele leven onderweg blijven en kwetsbaar zijn, omdat ze het nooit zeker weten en altijd op zoek zijn naar verbetering. Daar ligt hun kracht. Coaches die hun succes bereiken door dertig jaar hetzelfde te doen, zijn voor mij niet interessant. Ik ben dagelijks op zoek naar het nieuwe menstype: de lerende winnaar.' Andere boeken van zijn hand zijn: 'De Succescrisis', 'Mijn Stijl' en 'Iedereen fit genoeg om te presteren'.

Toon Gerbrands is iemand die altijd en overal wil presteren onder de voorwaarde dat de weg er naar toe tegelijkertijd een leermoment oplevert doordat hij openstaat voor invloeden van buitenaf. Voor hem is succes een reis en géén bestemming. Met onder meer dit als motto is Toon Gerbrands in staat om als spreker elke zaal vol met coaches, sporters, managers en CEO's uit zowel de sportwereld als het bedrijfsleven en vele anderen te inspireren. Zijn presentaties gaan over teambuilding, succesvol samenwerken, leiderschap, coaching, communiceren, motiveren en presteren. Altijd gelardeerd met aansprekende voorbeelden uit de dagelijkse praktijk.

Voor meer informatie: Peter Hopstaken, Sport Knowhow XL (info@skxl.nl of 06-5579 3708).

Andere sprekers en hun specialiteiten | klik op de naam voor verdere informatie

· Bram Bakker - sportpsychiater die met topsporters werkt
· Henk Kraaijenhof - innovatieve prestatiebevorderingen
· Ton Boot - motivatie, conflicthantering en teambuilding
· Jacco Eltingh & Paul Haarhuis - tweevoudig wereldkampioen dubbel in tennis
· prof. dr Maarten van Bottenburg - sportontwikkeling, sportbeleid, sportbestuur
· Frénk van der Linden - haarscherpe dagvoorzitter, debatleider, interviewer
· prof. drs Philip Wagner - maatschappijanalyse, governance en strategie
· Richard Denton - internationaal gerenommeerd sportmarketeer
· prof. dr Gerard Sierksma - boeiende discussies over prestatiemeting in de sport
· Jurryt van de Vooren - een ontdekkingsreis door bekend gebied
« terug

Reacties: 0

Reactie toevoegen

Naam*
E-mailadres*
Reactie*
Stuur mij een e-mail als er een nieuwe reactie wordt geplaatst