Skip Navigation LinksHome-KNOWHOW-Landelijke sportinfrastructuur-Sportkoepelorganisaties-Nederlandse Culturele Sportbond (NCS)

Nederlandse Culturele Sportbond (NCS)

Update dit profiel
Voer uw e-mailadres en de wijziging
in en klik op verzenden.
E-mailadres


Wijziging

Asterweg 125
1031 HM Amsterdam
020-636 3061
ncs@sport4all.nl

Cultureel is de visie van de Nederlandse Culturele Sportbond (NCS) op sportbeoefening; een humanistische visie waarbij de mens voorop staat. Sport heeft een maatschappelijke waarde en vormt een vast onderdeel van het totale Nederlandse cultuurpatroon. De NCS ziet sport niet als doel op zich maar als middel. Sport dient voor iedereen bereikbaar te zijn. De NCS richt zich op breedtesport en recreatieve sportbeoefening.

De NCS biedt een breed pakket aan sporten, van Aikido tot Zwemmen, van Karate tot Danssport, van Hondensport tot Eenwielrijden. De NCS biedt iedereen de gelegenheid om zijn/haar sport op het door hem/haar gewenste niveau te beoefenen. Vele verenigingen en sportorganisaties die zich richten op de breedtesport en de recreatiesport onder het motto ‘Sport voor Iedereen’, zijn reeds lid van de NCS.

De NCS biedt ondersteuning aan de verenigingen. Deze ondersteuning betreft alle aspecten van het verenigingsleven, zoals het besturen van de vereniging, opleidingen, overleg met overheden, financiën, beleid- en sportontwikkeling. Voor het ondersteunen van de verenigingen zijn speciaal opgeleide verenigingsondersteuners beschikbaar die de verenigingen op maat gesneden hulp aanbieden. Als enige sportorganisatie in Nederland kent de NCS een systeem van bonusregelingen. Verenigingen krijgen via deze bonusregelingen op deelgebieden (verenigingsvernieuwing en regionale activiteiten) daadwerkelijk financiële hulp en daar waar nodig inhoudelijke ondersteuning.

Voor meer informatie: www.sport4all.nl

Terug naar het overzicht