Skip Navigation LinksHome-KNOWHOW-Landelijke sportinfrastructuur-Sportbonden / leden NOC*NSF-Atletiek

Atletiek

Update dit profiel
Voer uw e-mailadres en de wijziging
in en klik op verzenden.
E-mailadres


Wijziging

De Atletiekunie is de sportbond die zich inzet voor de georganiseerde wedstrijdatletiek en de loopsport in Nederland. Vanuit het bondskantoor op Nationaal Sportcentrum Papendal worden de belangen behartigd van zo’n 135.000 leden. Dat gebeurt onder andere door NK's te organiseren, topatleten te begeleiden richting toernooien, kader op te leiden, de gehele wedstrijdkalender te coördineren en loopcursussen aan te bieden. De bond telt circa 300 aangesloten verenigingen en loopgroepen, ruim 75 evenementenorganisaties en ook nog ruim 60 Dutch Runners Loopgroepen (loopgroepen zonder officiële verenigingsstatus). De Atletiekunie is opgedeeld in drie hoofdafdelingen: topatletiek, wedstrijdatletiek & verenigingszaken en loopsport. Bij de Atletiekunie werken 45 mensen.

Het gaat goed met de Nederlandse atletiek! Pupillen en junioren weten de weg naar verenigingen volop te vinden. Wie om zich heen kijkt, ziet dat de loopsport populairder is dan ooit. Nederlandse atleten blijven op hoog niveau presteren. Ze winnen aansprekende medailles op de baan en profileren zich daarbuiten op positieve wijze. Het EK dat in 2016 naar Nederland komt, is hét evenement om deze ontwikkelingen door te zetten. Wij zijn ervan overtuigd dat het EK 2016 een flinke impuls geeft aan de bekendheid van de sport.
PartnerProfielAtletiekUnie-1

EK2016
Woensdag 6 juli 2016, Olympisch Stadion in Amsterdam… het EK Atletiek gaat beginnen! Vijf dagen lang wordt het Olympisch Stadion bevolkt door 1300 atleten en 850 begeleiders uit 50 landen, 1500 man aan media en pers, 300 officials, 2000 vrijwilligers en maar liefst 100.000 bezoekers. Dat is de ambitie die we waar willen maken. Voor de Nederlandse atletiek een prachtige kans om de sport onder de aandacht te brengen van een breed publiek. Om dit te benadrukken komt er een halve marathon en een recreatieve 10 kilometerloop. Daarmee promoten we het hardlopen onder begeleiding van een goed opgeleide trainer. Op woensdag en donderdag zullen de kwalificaties voor speerwerpen en discuswerpen op het museumplein plaatsvinden, hartje stad. Wij brengen atletiek dichtbij de mensen.

De jeugd kan op school kennismaken met atletiek en bij verenigingen op een kindgerichte manier deelnemen aan wedstrijden

Jeugdprogramma’s
De jeugdprogramma’s met als speerpunten Athletics Movements en Athletics Champs voeren we op meer plaatsen in. Zo kan de jeugd op school kennismaken met atletiek en bij verenigingen op een kindgerichte manier deelnemen aan wedstrijden.
PartnerProfielAtletiekUnie-3

Visie op loopsport
Wij geloven in samen begeleid lopen omdat het plezier geeft, de kans op blessures verkleint en de prestaties verbetert. Deelnemers in groepsverband geven minder snel op als het even tegenzit. Natuurlijk zijn er lopers die individueel willen trainen. Zij kunnen terecht op het platform Hardlopen.nl (nog in ontwikkeling) en daar allerlei interessante informatie en weetjes vinden. Zo creëren we voor deze groep een online pleisterplaats.

Hardlopen.nl moet hét informatieplatform worden voor thema’s als sportinformatie, gezondheid, veiligheid, training en evenementen

Hardlopen.nl
Met www.hardlopen.nl hebben we een sterke autoriteitspositie in handen voor de ongebonden loper. Voor deze groep moet hardlopen.nl hét informatieplatform worden voor thema’s als sportinformatie, gezondheid, veiligheid, training en evenementen. Het biedt uitgelezen kansen om loopgroepen of nieuwe concepten onder de aandacht te brengen. Ook een voordeel is dat we direct feedback van lopers kunnen ontvangen. Met een efficiënte informatievoorziening (zelf geproduceerde of ontvangen content) en door inhoudelijke samenwerking met relevante partners, moet het ons in 2015 lukken dit platform op de kaart te zetten.
PartnerProfielAtletiekUnie-2

Missie
De Atletiekunie wil de atletiek, waaronder de loopsport, in Nederland versterken en vernieuwen. Door middel van aantrekkelijke trainings- en wedstrijdvormen, aangeboden vanuit kwalitatief sterke verenigingen en loopgroepen en ondersteund door een professioneel opererend bondsbureau, willen wij sporters en vrijwilligers inspireren en begeleiden bij het gezamenlijk behalen en ervaren van plezier, voldoening en prestaties op elk niveau.

De Atletiekunie staat middenin de atletieksport en dit stralen we uit: samen maken we atletiek, samen zijn we atletiek

Identiteit
De Atletiekunie draagt haar gestelde doelen, identiteit en kernwaarden helder en consistent uit. Zij vormen de leidraad voor de Marketing- en Communicatieactiviteiten van de komende jaren. De Atletiekunie staat middenin de atletieksport en dit stralen we uit: samen maken we atletiek, samen zijn we atletiek. De Atletiekunie communiceert vanuit een herkenbare identiteit. We tonen ambitie en creëren trots. Belangrijke zichtbare elementen als het logo, de website, de huisstijl en externe communicatiemiddelen worden hiermee in lijn gebracht. De communicatiestrategie en –middelenmix is continu in ontwikkeling. Uiteindelijk leidt dit tot een sterkere positie van de Atletiekunie.
 

PartnerProfielAtletiekUnie-5Contactinformatie
Atletiekunie
Postbus 60100
6800 JC  Arnhem

026-483 4800
info@atletiekunie.nl
www.atletiekunie.nl (verenigingen en kader)
www.atletiek.nl (voor atleten, fans en leden)

Volg de Atletiekunie op Twitter via @Atletiekunie en @AtletiekLive en op Facebook

Terug naar het overzicht