Skip Navigation LinksHome-KNOWHOW-Landelijke sportinfrastructuur-Belangenorganisaties-InnoSportNL

InnoSportNL

Update dit profiel
Voer uw e-mailadres en de wijziging
in en klik op verzenden.
E-mailadres


Wijziging


Contactgegevens

Postbus 143
6800 AC  Arnhem

Papendallaan 7
6816 VD  Arnhem

026-483 4598
info@innosport.nl

Knowhow InnoSportNL
InnoSportNL is dé verbindende factor tussen sport, wetenschap en bedrijfsleven. InnoSportNL initieert, faciliteert en realiseert de ontwikkeling van innovatieve producten en diensten voor Nederlandse sporters. Deze innovaties stellen sporters in staat om duurzame vooruitgang, voorsprong en winst te boeken. Om sportprestaties neer te zetten die Olympische ambities waarmaken.

Sport heeft een hoge maatschappelijke en economische waarde en bezit het unieke vermogen om mensen te verenigen, sport verbroedert. Het is onze missie om sport, wetenschap en bedrijfsleven op het sportveld samen te brengen en producten en diensten te ontwikkelen die het verschil maken. Als aanjager van de juiste infrastructuur voor innovatie helpt InnoSportNL sporters, ondernemers en wetenschappers om hun grenzen te verleggen. Samen dragen ze bij tot een verbeterde sportparticipatie en gezondere levensstijl voor alle Nederlanders. Dankzij sportbeoefening en sportinnovatie wordt Nederland het sportiefste land ter wereld.

Het onderzoeksrapport ‘Olympisch Goud, economisch Goud' toont de meerwaarde aan van een Nederlands sportinnovatiesysteem. Klik hier voor de inhoud van dat rapport.

Voor meer informatie:
www.innosport.nl


InnoSportLabs
In Nederland beschikt InnoSportNL over vijf InnoSportLabs met test- en onderzoeksfaciliteiten om innovatieve projecten uit voeren. Sport, bedrijfsleven en kennisinstellingen werken hier samen aan baanbrekende uitkomsten. Een InnoSportLab is een broedplaats voor innovatie in de praktijk.

InnoSportLab Den Haag - Innovatie in zeilen
Het InnoSportLab Den Haag is eind 2010 van start gegaan op een ideale locatie bij het Internationaal Topzeilcentrum te Scheveningen, de nieuwe thuisbasis van de Olympische ploeg en de afdeling Topzeilen van het Watersportverbond.

Voor meer informatie: www.innosportlabdenhaag.nlInnoSportLab De Tongelreep – Innovatie in zwemmen
Het trainingscentrum van Nationaal Zwemcentrum de Tongelreep in Eindhoven is het kloppend hart van de Nederlandse zwemsport. Hier werken topzwemmers aan de verbetering van prestaties en wordt een nieuwe generatie zwemmers voorbereid op een topsporttoekomst.

Meer informatie: www.innosportlabdetongelreep.nl


InnoSportLab 's-Hertogenbosch -

Innovatie in gymnastische sporten
Het InnoSportLab in de Flik-Flak hal in ’s-Hertogenbosch is als Nationaal Trainingscentrum van de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie sinds maart 2010 hét brandpunt van innovatie voor de gymnastische sporten in Nederland.

Voor meer informatie: www.innosportlabs-hertogenbosch.nl


InnoSportLab Sport en Beweeg! – Innovatie voor jong en oud
Bij InnoSportLab Sport en Beweeg! staan innovatieve ontwikkelingen voor de breedtesport centraal. De doelstelling van het InnoSportLab® Sport en Beweeg! is om Nederlanders een leven lang gezond en met plezier te laten sporten en bewegen.

Voor meer informatie : www.innosportlabsportenbeweeg.nl


InnoSportLab Thialf – Innovatie in schaatsen

InnoSportLab Thialf heeft als doel om coaches en schaatsers onder optimale omstandigheden te kunnen laten werken. Als InnoSportLab voor de schaatssport vormt Thialf in Heerenveen een logische keuze. De theorie van innovatie en de praktijk van de sport komen in Thialf samen.

Voor meer informatie : www.innosportlabthialf.nl

Terug naar het overzicht