Skip Navigation LinksHome-KNOWHOW-Kennisleveranciers-Sportpsychologie / (mental) coaching-Vereniging van Sportpsychologie Nederland (VSPN

Vereniging van Sportpsychologie Nederland (VSPN

Update dit profiel
Voer uw e-mailadres en de wijziging
in en klik op verzenden.
E-mailadres


Wijziging

Wat is de VSPN?
De VSPN is de Vereniging voor Sportpsychologie in Nederland. De VSPN werd op 11 april 1990 in Amsterdam opgericht. Haar belangrijkste doel is de ontwikkeling van de sportpsychologie in Nederland te stimuleren en het vakgebied te professionaliseren. Onze sportpsychologen hebben afgelopen jaren succesvol gewerkt in diverse takken van sport van amateur tot en met olympisch niveau. Daarnaast zien we dat inmiddels bij diverse onderwijsinstellingen sportpsychologie in het onderwijscurriculum is opgenomen.

Als we kijken naar de media is ook daar de mentale kant van sport een veelbesproken onderwerp. Er is veel interesse in de reden achter succes en falen. Onze sportpsychologen zijn gespecialiseerd in het vertalen van theorie naar praktijk en reiken handvatten aan om de prestaties te optimaliseren. De VSPN bevordert wetenschappelijk onderzoek, bewaakt de kwaliteit van de sportpsychologen in de praktijk en stimuleert docenten en onderzoekers sportpsychologie om te inspireren! Kortom: VSPN, het brein achter sportpsychologie.

Het Bestuur
Op dit moment bestaat het bestuur uit de volgende zeven leden: Hardy Menkehorst (voorzitter), Rogier Hoorn (secretaris), Kika Stijger (penningmeester), Pepijn Lochtenberg, Rianne van Strien, Marianne van Erp en Petra de Munck.

Structuur van de vereniging
De VSPN telt op dit moment ongeveer 200 leden. Waarvan ca 90 leden geaccrediteerd VSPN-lid zijn. Sportpsychologen die lid zijn van de VSPN hebben een universitaire opleiding in de psychologie of de bewegingswetenschappen afgerond. Tijdens hun studie hebben zij zich gespecialiseerd in de sportpsychologie. Op VSPN-website kunt u zien welke sportpsychologen er aangesloten zijn bij de VSPN.

Voor meer informatie over de VSPN: www.vspn.nl of info@vspn.nl

Terug naar het overzicht