Skip Navigation LinksHome-KNOWHOW-Kennisleveranciers-Sportpsychologie / (mental) coaching-Ruben Dekker *

Ruben Dekker *

Update dit profiel
Voer uw e-mailadres en de wijziging
in en klik op verzenden.
E-mailadres


Wijziging

Postbus 495 
1200 AL  Hilversum
035-751 0296 
r.dekker@topcc.nl
www.topcc.nl/ruben

Sportpsycholoog Ruben Dekker is specialist op het gebied van mentale begeleiding waarin het optimaal presteren centraal staat. Hij integreert in de (sport)praktijk bewezen wetenschappelijke modellen en toegepaste kennis uit de neuropsychologie, positieve psychologie en sportpsychologie in praktische dienstverlening. Zijn focus ligt op de psychologische aspecten van uitblinken (psychology of excellence) en prestatiebevordering (performance enhancement).

Daarnaast heeft hij aandacht voor prestatieherstel (performance recovery) na zware inspanning of bij bijzondere omstandigheden zoals sportblessures. Dekker benadert het uitblinken in sport en presteren vanuit het biopsychosociaal perspectief; de topprestatie als het resultaat van een voortdurende wisselwerking van meerdere factoren zoals: lichamelijke conditie; mentale kracht en omgevingsinvloeden.

In deze integrale benadering staat de persoon en de sociale interactie centraal. Bijvoorbeeld in de bepaling en screening van fitheid is niet alleen aandacht voor lichamelijke factoren (o.a. huidskleur, spierkracht, uithoudingsvermogen) maar richt Dekker's bedrijf TOP|CC zich ook op de psychosociale aspecten (o.a. zelfkennis, slaapkwaliteit, gezinssituatie).

TOP|CC heeft expertise en ruime advieservaring in prestatiemonitoring en het gebruik van zogenaamde REST-ruimtes. Deze optimale leeromgeving is goed inzetbaar in mentale voorbereiding, training en begeleiding (MT&B). Bovendien zijn de herstelprogramma’s een uitstekende aanvulling gebleken op reguliere blessurebehandelingen en het voorkomen van overtraindheid en blessures.

Sportspecialisatie: Balsporten, Denksporten, Duelsporten, Duursporten, Esthetische sporten, Explosieve sporten, Hippische sporten, Miksporten, Teamsporten.

Terug naar het overzicht