Skip Navigation LinksHome-KNOWHOW-Fondsen en Goede doelen-Loterijen-VriendenLoterij

VriendenLoterij

Update dit profiel
Voer uw e-mailadres en de wijziging
in en klik op verzenden.
E-mailadres


Wijziging

Beethovenstraat 200
1077 JZ Amsterdam
088-020 1020

VriendenLoterij en de sport

logoVriendenLoterijNIEUWmetkaderDe VriendenLoterij steunt maatschappelijke initiatieven die mensen met onvoldoende middelen of mogelijkheden een steuntje in de rug geven, zodat zij voluit mee kunnen doen in de samenleving en een volwaardig leven kunnen leiden. Ook steunt de loterij mensen in hun ambitie om een bijdrage aan de maatschappij te leveren. Loterijdeelnemers hebben de mogelijkheid om voor een zelfgekozen goed doel mee te spelen. Sinds 1998 is ruim een half miljard euro aan goede doelen geschonken. Organisaties zoals KWF Kankerbestrijding, Fonds Gehandicaptensport, Alzheimer Nederland, Jantje Beton en de Richard Krajicek Foundation ontvangen jaarlijks een bijdrage.

VriendenLoterij voor sportclubs en -verenigingen
Deelnemers aan de VriendenLoterij kiezen vaak hun eigen sportclub of vereniging als begunstigde waar de helft van de lotpijs naar toe gaat. Die clubs en verenigingen zijn daar erg blij mee, want de inkomsten kunnen hoog oplopen.

Nationale Belweken
Twee keer per jaar organiseert de VriendenLoterij de belweken. Tijdens de belweken bellen leden van clubs en verenigingen andere clubleden en hun aanhang met de oproep mee te spelen met de VriendenLoterij. De helft van ieder verkocht lot komt direct ten goede aan de clubkas van de betreffende club. Hoe lonend het is voor clubs en verenigingen als ze zélf actief loten gaan verkopen aan hun leden leert de volgende rekensom: als een deelnemer aan de VriendenLoterij een jaar lang lid is, bedraagt zijn inleg per lot in totaal 154 euro. De helft van dat geld stroomt terug naar de vereniging waar hij lid van is. Verenigingen die 250 loten verkopen, kunnen dus bijna € 20.000,- bijstorten in hun clubkas.

Clubs en verenigingen die loten willen verkopen moeten een overeenkomst hebben met de VriendenLoterij. Klik hier als u voor uw club meer informatie wilt aanvragen. Wilt u eerst meer weten - over bijvoorbeeld de ervaringen van clubs en verenigingen - klik dan hier.


VriendenLoterij maatschappelijk partner Eredivisie CV
De VriendenLoterij is Maatschappelijk Partner van de Eredivisie van de Eredivisie en steunt hiermee onder meer de jeugdopleidingen. De steun aan de jeugdopleidingen zorgt er voor dat kinderen naast hun voetbalopleiding ook goede scholing krijgen voor een zekere toekomst. Met de VriendenLoterij-bijdrage worden daarnaast ook diverse maatschappelijke projecten van clubs zoals wijk- en schoolprogramma´s mogelijk gemaakt. Door de jarenlange samenwerking met de Eredivisie zijn duizenden basisschoolkinderen gezonder gaan leven en eten en hebben zij hun sociale vaardigheden kunnen ontwikkelen. Voor meer info klik hier.

Maatschappelijk Speler Eredivisie van het jaar
De VriendenLoterij reikt ieder seizoen de prijs voor Maatschappelijk Speler Eredivisie van het jaar uit. Elk jaar wordt de Eredivisiespeler die een echte voorbeeldfunctie vervult richting de jeugd en zich inzet voor een sterkere samenleving, beloond met een prijs. De winnaar kiest vervolgens een maatschappelijk project waaraan dit bedrag ten goede komt. Hiermee wordt de maatschappelijke rol van voetbal extra benadrukt.

In september 2014 is Deniz Türüç van Go Ahead Eagles uitgeroepen tot Maatschappelijk Speler Eredivisie van het jaar. De jury roemde Türüç om de wijze waarop hij invulling geeft aan zijn voorbeeldfunctie richting de jeugd en zijn teamgenoten. Aan de uitverkiezing is een cheque verbonden van 50.000 euro. Dit bedrag wordt volledig besteed aan een maatschappelijk project naar keuze van Deniz Türüç en de maatschappelijke projecten van zijn club Go Ahead Eagles.

De VriendenLoterij en de Eredivisie willen met deze prijs het maatschappelijke belang van voetbal onderstrepen.

Terug naar het overzicht