Skip Navigation LinksHome-KNOWHOW-Advies & Onderzoek-Juridische adviseurs-Sport Advocaten

Sport Advocaten

Update dit profiel
Voer uw e-mailadres en de wijziging
in en klik op verzenden.
E-mailadres


Wijziging

Chris van der Weijden-Zeevenhooven
Willemsparkweg 34
1071 HG Amsterdam
020-675 4400
chris@sportadvocaten.nl
Het mooie van sport is dat het een verbroederend effect heeft. Door de toegenomen commerciële belangen is de sportbranche uiteraard ook steeds zakelijker geworden. Voor partijen in de sportbranche is het dan ook steeds belangrijker dat de commerciële afspraken juist en volledig worden vastgelegd en dat zij een volledig inzicht krijgen in de wijze waarop sporters en/of sportevenementen kunnen worden geëxploiteerd.

Sport Advocaten zijn gespecialiseerde advocaten voor sporters, coaches, sportmanagement– en marketingbureaus, clubs, bonden,  sportevenementenorganisaties en alle andere partijen die actief zijn binnen de sportbranche. De Sport Advocaten houden zich bezig met de juridische begeleiding van partijen in deze branche en zijn werkzaam op het toonaangevende advocatenkantoor op dit gebied in Amsterdam.

Wij stellen bij onze juridische dienstverlening de doelstelling van onze cliënt uit de sportbranche centraal en gebruiken onze ervaringen binnen deze branche om het optimale resultaat te bereiken. Onze cliënten bestaan uit sporters, coaches, trainers en partijen die zich bezighouden met de exploitatie van sporters en/of sportgerelateerde evenementen.

Wij zijn er trots op dat wij bijvoorbeeld optreden voor het dames- en herenteam van het Nederlands hockeyelftal. Wij hebben ten behoeve van hun commerciële exploitatie Stichting Beheer Imagerechten opgericht en daarin de betreffende imagerechten ondergebracht.

Diederik Donk
Diederik is in 1997 afgestudeerd aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam en daarna werkzaam geweest in Kaapstad bij Hofmeyr Herbstein Attorneys. In 1999 is Diederik toegetreden als advocaat bij Clifford Chance te Amsterdam en in 2004 besluit hij voor zichzelf te beginnen. Sport Advocaten is inmiddels een zeer succesvol onderdeel van zijn kantoor.

Diederik heeft een zeer brede ervaring op het gebied van sportrecht. Diederik is lid van de vereniging Sport en Recht en treedt onder meer op voor het Nederlands hockeyelftal (mannen en vrouwen). Diederik heeft ten behoeve van hen Stichting Beheer Imagerechten opgericht en voert namens alle internationals de onderhandelingen met de Koninklijke Nederlands hockeybond. 

Diederik staat bekend als een zeer strijdvaardige en succesvolle procesadvocaat en specialist op het gebied van gebruik van portretten en afbeeldingen van onder meer bekende sporters. Diederik doceert hierover op de Universiteit van Amsterdam en de Johan Cruyff University. 

Chris van der Weijden-Zeevenhooven
Chris heeft haar rechtenstudie aan de Universiteit van Amsterdam afgerond en is sinds begin 1998 werkzaam als advocaat. Na werkzaam te zijn geweest bij CMS Derks Star Busmann N.V. te Amsterdam is Chris in 2007 overgestapt naar ons kantoor.

Chris richt zich met name op sport- en arbeidsrecht en beschikt over een licentie om als officiële FIFA Sportagent op te treden. In 2003 heeft zij de postdoctorale opleiding Grotius Academy met specialisatie arbeidsrecht met goed gevolg afgerond. Daarnaast is zij gedurende 3 jaar als secretaris en adviseur verbonden geweest aan de Business Associates van FC Utrecht.

Chris verleent haar juridische diensten aan alle partijen binnen de sportbranche en is bekend in de branche vanwege haar subtiele onderhandelingstechnieken. Chris is gespecialiseerd op het gebied van sportsponsoring. Tot haar portefeuille behoren verschillende bedrijven die gebruik maken van de exploitatiemogelijkheden van topsporters en sportevenementen. Chris is lid en redacteur van de nieuwsbrief van de vereniging Sport en Recht.

Emilie Flohil
Emilie heeft in 2004 haar rechtenstudie voltooid aan de Universiteit van Amsterdam en heeft daarna tevens gestudeerd aan de Universitat Carlos III te Madrid. Emilie houdt zich bezig met juridische diensverlening op het gebied van sportrecht in brede zin, met het accent op contractenrecht en sponsoring. Emilie begeleidt een groot aantal toonaangevende ondernemingen binnen de sport - en evenementenbranche.

Terug naar het overzicht