Skip Navigation LinksHome-KNOWHOW-Advies & Onderzoek-Interim-management | Rekrutering-ID management & advies

ID management & advies

Update dit profiel
Voer uw e-mailadres en de wijziging
in en klik op verzenden.
E-mailadres


Wijziging

It Merkelân 29
9244 CW  Beetsterzwaag
06-2260 2739
ineke@idmanagementenadvies.nl
www.idmanagementenadvies.nl

Onder de naam ID management & advies levert Ineke Donkervoort al vele jaren advies en interim-management in sport, zakelijke dienstverlening, gezondheidszorg, onderwijs en overheid.

Ineke heeft een bijna unieke ervaring in de sport. Zij was onder meer zelf topsporter en coach, bestuurslid van NSF,  NOC*NSF en Topsport Amsterdam. Haar werkzame leven begon bij de directie Sportzaken van VWS. Zij leidde verder een Academie voor lichamelijke opvoeding en was directeur van een sportbond (KNHS). Recent heeft zij de fusie begeleid van Necedo en Doconed tot Dopingautoriteit Nederland en was zij oprichter en directeur a.i. van InnoSportNL.

Ineke heeft zowel in de sport als in andere sectoren veel ervaring opgedaan met:
• Strategische heroriëntatie
• Herstructurering
• Verbeteren kwaliteit en professionaliseren van organisaties
• Ontwikkelen en opzetten nieuwe activiteiten, diensten en producten
• Maken van een marketingplan
• Begeleiden van fusies en oplossen postfusie problemen
• Verbeteren in –en externe communicatie; woordvoering bij crises

Dat alles zowel via advies als interim-management. Verder heeft Ineke ook veel ervaring met het leiden van (werk)conferenties.
Ineke is van mening dat de sport de komende jaren voor de uitdaging staat om enerzijds verder te professionaliseren, maar anderzijds vrijwilligers niet van zich te vervreemden. Verder zal het aantal traditionele sportverenigingen afnemen.  Sport zal vaker beoefend worden via commerciële aanbieders, of in individueel verband. Al deze ontwikkelingen zullen van alle bij de sport betrokken organisaties op termijn een herpositionering en herinrichting noodzakelijk maken.  ID management & advies kan daarbij ondersteunen.

De start van iedere opdracht is een heldere analyse en een plan van aanpak dat duidelijk is over resultaten en meetpunten. Verder is kenmerkend voor de aanpak van ID management & advies de grote mate van betrokkenheid en gedrevenheid die veel (ex-)topsporters eigen is. Met haar aanpak realiseert Ineke doorgaans een blijvend resultaat voor haar opdrachtgevers. Zij laat een dynamischer organisatie achter, die de doelen helder voor ogen heeft, de energie heeft om te reageren op veranderingen in de omgeving, en in staat is de uitgezette lijn vast te houden. Medewerkers hebben meer oog voor kansen en nemen meer initiatief in plaats van te blijven ‘hangen’  in zorgen om bedreigingen.  In het geval van een adviesopdracht ligt er een gedragen advies dat praktisch te implementeren is.

Bij grotere opdrachten werkt Ineke samen met interim managers of adviseurs die dezelfde filosofie hebben.

ID management & advies staat dus voor: heldere analyse en blijvend resultaat door grote betrokkenheid en gedrevenheid bij mens en organisatie.

Zie verder: www.idmanagementenadvies.nl

Terug naar het overzicht