Skip Navigation LinksHome-KNOWHOW-Advies & Onderzoek-Eenmansbedrijven / adviseurs-LiBeR ABC

LiBeR ABC

Update dit profiel
Voer uw e-mailadres en de wijziging
in en klik op verzenden.
E-mailadres


Wijziging

Lutger Brenninkmeijer
Postbus 76013
1070 EA Amsterdam
06-5432 1284
lutger@liberabc.nl

Verenigingen worden bedrijven
LutgerBrenninkmeijer175De sportwereld staat in de schijnwerpers. Sport is geen vies woord meer. Sport is hot. Het bedrijfsleven heeft de weg naar de vereniging gevonden. Jaarlijks nemen de sportmarketingbudgetten toe. Ook de overheid ziet het nut van de sportvereniging. Maar tegelijkertijd komen er steeds meer regels. En ook de druk op de organisatie van een sportvereniging neemt hand over hand toe.

Verenigingen moeten steeds bedrijfsmatiger gaan handelen. Veel vrijwilligers hebben geen ervaring op dit gebied en zoeken vaak de vertaalslag naar de ‘moderne’ sportvereniging. Zij stuiten op vragen als: hoe organiseer je een vereniging? Is het verstandig om professionals aan te stellen? Hoe regel je de sponsoring? Hoe gaan we leden werven? De accommodatie is verouderd, wat nu? Hoe om te gaan met het spanningsveld tussen vrijwilligers en professionals? Enzovoorts!

Lutger Brenninkmeijer (LiBeR) heeft ruime ervaring op dit terrein. Doordat hij zelf vrijwilliger en manager van een sportclub is geweest (her)kent hij de ins en outs van de vraagstukken, zowel op organisatorisch, technisch als commercieel gebied.


LiBeR kan worden ingehuurd op basis van advies, begeleidingstrajecten of projectontwikkeling. Naast het ondersteunen van verenigingen verzorgt Lutger ook gastcolleges bij diverse HBO-instellingen en adviseert hij het bedrijfsleven over sportmarketing.

Immers, wie wil niet horen bij een levendige sportvereniging!

Terug naar het overzicht