Skip Navigation LinksHome-Partners-Item

HAN Sport en Bewegen 28 juni 2012

HAN Sport en Bewegen is onderdeel van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen en focust zich op het gehele gebied van sport en bewegen, gezondheid en vitaliteit. Of je nu een keuze moet maken voor een voltijd bacheloropleiding op het gebied van sport en bewegen, je jezelf als professional verder wilt ontwikkelen via cursussen of deeltijd opleidingen, of dat je als ondernemer wat wilt doen met de vitaliteit van jouw werknemers. Bij HAN Sport en Bewegen kan je terecht.
 
Bachelor ALO en bachelor Sportkunde (voltijd)
Bij HAN Sport en Bewegen kan je terecht voor de bacheloropleidingen ALO en Sportkunde. Heb jij iets met sport, bewegen en/of vitaliteit en wil jij jezelf ontwikkelen als professional op dit vlak? Dan is één van de bacheloropleidingen bij HAN Sport en Bewegen misschien wel wat voor jou. Naast de reguliere ALO opleiding, is er nu ook de mogelijkheid om de Dubbele lerarenopleiding Pabo en ALO te doen, waarbij je twee bachelordiploma’s behaalt in vijf jaar.
 
Bachelor ALO en bachelor Sportkunde (deeltijd)
Heb jij iets met sport, bewegen en/of vitaliteit en wil jij jezelf verder ontwikkelen als professional op dit vlak? Dan is één van de bacheloropleidingen in deeltijd bij HAN Sport en Bewegen misschien wel wat voor jou. Bij HAN Sport en Bewegen kan je terecht voor zowel de ALO als Sportkunde in deeltijd.
 
Master Sport- en Beweeginnovatie
Wil je als sport- en beweegprofessional innovaties brengen binnen de sector en bruggen slaan naar andere sectoren? Nieuwe professionele standaarden ontwikkelen? Start dan met de Master Sport- en Beweeginnovatie. Een opleiding die wetenschap, praktijk en beleid bijeenbrengt en duurzaam met elkaar verbindt.
 
HAN SENECA
HAN SENECA is het expertisecentrum voor sport, arbeid en gezondheid en onderdeel van HAN Sport en Bewegen. Bij HAN SENECA komt de driehoek onderwijs, onderzoek en praktijk samen op diverse expertisegebieden. Ook is het een gecertificeerd Sportmedisch Adviescentrum (SMA) en kunnen bedrijven er terecht met vitaliteitsvraagstukken als verzuim en arbeidsproductiviteit.
 
De vier expertisegebieden bij HAN Sport en Bewegen en HAN SENECA zijn:

 • Health Promotion & Performance
  Health Promotion & Performance verbindt sport, bewegen en gezondheid. Gezondheid is immers van grote maatschappelijke waarde omdat het bijdraagt aan aspecten zoals vitaliteit, meedoen, beter presteren, groei en ontwikkeling en duurzame inzetbaarheid.
   
 • Sports & Exercise Nutrition
  Dat het in topsport om details gaat, is een cliché. Het feit dat voeding een belangrijk detail is, wordt inmiddels in brede kring ondersteund. Sportvoeding is bij HAN Sport en Bewegen sinds het begin van deze eeuw één van de speerpunten en inmiddels is het een toonaangevend expertisecentrum in Nederland. Van het begeleiden van olympisch kampioenen tot aan regionale samenwerking met Topsport Gelderland, veel sporters en (top)sportorganisaties hebben het kenniscentrum als adviseur gevonden.
   
 • Sports Economics & Strategic Sports Management
  De maatschappelijk en economische waarde van sport vergroten, dat is waar experts binnen het expertisegebied Sports Economics & Strategic Sports Management (SESS) zich mee bezig houden. Het scala waarin experts onderzoek doen naar effecten van sport en sportevenementen is breed. Zo onderzoeken ze de zogenaamde prijselasticiteit van contributies bij sportverenigingen en sportbonden, waardoor ze inzicht krijgen wat hun leden verwachten in ruil voor hun contributiegeld.
   
 • Talent Identification & Talent Development
  Het beweegtalent van een kind herkennen, ontwikkelen en het daarna begeleiden in de zoektocht naar de sport waar het talent zich het beste in kan ontwikkelen. Dat is kort samengevat een onderdeel van de taak die HAN Sport en Bewegen zich heeft gesteld ten aanzien van talentherkenning en -ontwikkeling in sport en onderwijs. Dat gebeurt via het expertiseteam Talent Identification & Talent Development.
   

Contactgegevens
Bezoekadres: Heyendaalseweg 141, 6525 AJ Nijmegen
Postadres: Postbus 6960, 6503 GL Nijmegen
www.sportbewegen.nl

« terug