Skip Navigation LinksHome-Nieuws-Vraag & Antwoord-Item

De vraag van Houssin Bezzai aan Humberto Tan 29 september 2020

logoOnelove
In februari jl. hebben de KNVB en Rijksoverheid hun aanvalsplan tegen racisme en discriminatie in het voetbal gepresenteerd, getiteld ‘Ons voetbal is van iedereen. Samen zetten we racisme en discriminatie buitenspel’. Dit meerjarige plan bevat ruim twintig maatregelen, verdeeld over de pijlers voorkomen/bewustwording, signaleren en sanctioneren.

Door de coronacrisis werd er vervolgens nauwelijks gevoetbald en stond het plan tijdelijk op een laag pitje. Nu er inmiddels weer gevoetbald wordt, is de campagne herstart met o.m. een advertentie in landelijke dagbladen met de naam '#onelove voetbal verbindt' als eyecatcher. De advertentie bestaat uit een brief die ondertekend is door de nationale elftallen, betaald- en amateurvoetbal, verschillende andere partijen in het voetbal en een aantal maatschappelijke organisaties zoals Anne Frank Stichting, Suriprofs en Inspraakorgaan Turken Nederland.

Voor meer informatie: www.onsvoetbalisvaniedereen.nl. Om het aanvalsplan 'Ons voetbal is van iedereen' te downloaden klik hier


  • De vraag van… Houssin Bezzai, programmamanager racisme en discriminatie KNVB
  • Aan... Humberto Tan, voorzitter van de commissie Mijnals

HoussinBezzai150FC

De vraag

Beste Humberto, de KNVB heeft zoals je weet samen met de Rijksoverheid, de Eredivisie, Keuken Kampioen Divisie en maatschappelijke belangenorganisaties het aanvalsplan ‘Ons voetbal is van iedereen’ gepresenteerd. In dit meerjarenbeleidsprogramma is de ambitie uitgesproken om gezamenlijk tegen discriminatie en racisme in het voetbal op te treden. Als jij verder kijkt in de tijd, hoe denk en/of hoop je dat de situatie over vijf jaar zal zijn?

Het antwoord

HumbertoTan175FCBeste Houssin,

Zoals je weet ben ik voorzitter van de commissie Mijnals waardoor wij regelmatig met elkaar overleggen over voorkomende zaken. Daarom beantwoord ik je vraag heel graag. Ik sta voor het maximaal benutten van ieders talent. Racisme, discriminatie en gebrek aan inclusiviteit leiden tot pijn, verdriet en talentverspilling.  

Als ik verder kijk in de tijd dan hoop ik dat de KNVB een bijdrage kan leveren aan het verminderen van en het actief bestrijden van die pijn. Daarom hoop ik dat de bond binnen 5 jaar minimaal de volgende doelstellingen heeft behaald:

  1. De KNVB is binnen 5 jaar één van de meest inclusieve sportbonden van Nederland en daarmee het voorbeeld voor de bij de UEFA aangesloten voetbalbonden;
  2. De KNVB is de benchmark waar (sport-)organisaties zich aan kunnen spiegelen en optrekken als het gaat over het bevorderen van inclusiviteit en het bestrijden van racisme en discriminatie;
  3. Aantoonbare verbetering van diversiteit op sleutelposities van de KNVB.

Ciao,

Humberto


PeterMurphy150FCVolgende keer het antwoord op de vraag van Humberto Tan aan Peter Murphy, voormalig toptrainer en-coach:
Het vak van trainer/coach is een ervaringsvak; hoe langer je het doet hoe meer ervaring en hoe groter je bagage om een groep op de juiste manier te beïnvloeden zodat de prestaties van die groep structureel beter worden. Welke ervaring, in binnen- of buitenland, heeft jou het meest als coach gevormd en op welke manier? Is die ervaringsles over te brengen op een volgende generatie coaches?

 

« terug

Reacties: 0

Reactie toevoegen

Naam*
E-mailadres*
Reactie*
Stuur mij een e-mail als er een nieuwe reactie wordt geplaatst