Skip Navigation LinksHome-Nieuws-Vraag & Antwoord-Item

De vraag van Sarina Wiegman aan Steven Sedee 17 september 2019

  • De vraag van… Sarina Wiegman, bondscoach van het Nederlands vrouwenvoetbalteam
  • Aan... Steven Sedee, manager sportsponsoring bij ING


De vraag

XL31VraagAntwoordSarinaWiegman150FCBeste Steven,
ING is partner van het Nederlands vrouwenvoetbalteam. Wat heeft het jullie gebracht? Zou je bedrijven adviseren/aanraden om ook in het vrouwenvoetbal te investeren en zo ja waarom? 

XL31VraagAntwoordStevenSedee175FC

Het antwoord

ING is sinds 1996 betrokken bij het Nederlandse voetbal als sponsor van de KNVB en het Nederlands elftal. Sinds 2010 is ING sponsor van Oranje, de OranjeLeeuwinnen en van het Nederlandse voetbal in de breedte. Vanaf 2015 is onze betrokkenheid als sponsor van de Leeuwinnen geïntensiveerd en is besloten de Leeuwinnen groots te omarmen. Ook omdat toen al duidelijk was dat WEURO 2017 in Nederland werd georganiseerd. Daarnaast zagen we dat het vrouwenvoetbal in de breedte aan een enorme opmars bezig was.
 
Het Nederlands elftal en zeker ook de Leeuwinnen zijn het bindmiddel in ons land. Ze brengen miljoenen voetballiefhebbers met elkaar in contact. Daarom ondersteunen we de OranjeLeeuwinnen. Ze presteren goed, zijn toegankelijk en bovendien stralen ze plezier uit en dit inspireert jongeren om te gaan voetballen. Een steeds groter publiek heeft interesse in vrouwenvoetbal. En dit sluit aan op de missie van ING het Nederlandse voetbal vooruit te helpen. 

"Mits het past bij de (communicatie)strategie van een bedrijf kan ik niet anders zeggen dat het sponsoren van de Leeuwinnen prachtige kansen biedt"

We zijn er trots op dat ING de eerste partij was die zich heeft gecommitteerd aan de OranjeLeeuwinnen. De prestaties van de OranjeLeeuwinnen op het WK hebben veel impact gehad. Zowel voor de Leeuwinnen zelf, voor het voetbal in de breedte, voor onze WK campagne als voor de sympathie voor ING. Wij juichen het toe dat er meer partijen zijn die geloven in de OranjeLeeuwinnen en het vrouwenvoetbal. Dat betekent dat we met elkaar verder kunnen bouwen aan de populariteit van de sport en zo meer jongeren kunnen motiveren om te gaan voetballen. Mits het past bij de (communicatie)strategie van een bedrijf kan ik niet anders zeggen dat het sponsoren van de Leeuwinnen prachtige kansen biedt.

XL31VraagAntwoordFlorisWeisz150FCVolgende keer het antwoord op de vraag van Steven Sedee aan Floris Weisz, Chief Commercial Officer van 433:
Beste Floris,
Jij bent als geen ander bekend met de waarde van Nederlandse sportcontent voor bonden, publishers maar ook sponsors die in Nederland maar ook internationaal opereren. Welke trends zie je, zit hier in de breedte nog rek in, en hoe kunnen we hier in Nederland maximaal op inspelen?


 

« terug

Reacties: 0

Reactie toevoegen

Naam*
E-mailadres*
Reactie*
Stuur mij een e-mail als er een nieuwe reactie wordt geplaatst