Skip Navigation LinksHome-Nieuws-Vraag & Antwoord-Item

De vraag van Hans de Boer aan Rico Verhoeven 23 april 2019

  • De vraag van… Hans de Boer, voorzitter VNO-NCW
  • Aan... Rico Verhoeven, professioneel kickbokser

HansDeBoer150FCDe vraag
Jij bent erin geslaagd het imago van jouw sport enorm te liften en daarmee een breed publiek aan te spreken. Dat bewonder ik. Mijn vraag: je bent voor veel jongeren een voorbeeld, een rolmodel, zeker ook voor jongeren die het niet altijd makkelijk hebben. In hoeverre kan sport jongeren helpen om meer uit hun leven te halen; op sportgebied maar bijvoorbeeld ook qua opleiding, werk?

Het antwoord
RicoVerhoeven175Sporten leert je naast discipline ook sociale aspecten als communiceren met anderen, zoals met je coach, teamgenoten, tegenstanders, scheidsrechters enzovoorts. Daarnaast brengt het een zekere prikkel in je naar boven om je te ontwikkelen. Dat zie je in het leven buiten de sport ook terug. Ik spreek vaak voor bedrijven (van multinationals tot aan MKB's), daar spelen zaken als winnen van je concurrenten, focussen, buiten je comfortzone gaan op nieuwe markten, volhouden etc. etc. Stuk voor stuk elementen die ik ook terugzie in mijn sportieve carrière. Of je nou een professional bent of amateursporter, die elementen komen altijd terug en vormen je als mens.


DirkZoutewelle150FCVolgende keer het antwoord op de vraag van Rico Verhoeven aan Dirk Zoutewelle, voedingsexpert, gezondheidswetenschapper, performance coach en gespecialiseerd in nutrigenomics (DNA-onderzoek). Verhoeven maakt sinds enkele maanden gebruik van diens GeneCoach-methodiek en is onder de indruk van de resultaten, maar tegelijk ook verbaasd hoe anderen met hun gezondheid omgaan.
Dirk, je hebt vele duizenden mensen onderzocht op basis van hun DNA. Wat zie je als belangrijkste verandering in het gezondheidspatroon van mensen met het extreme aanbod van prikkels waarmee we worden geconfronteerd?
« terug

Reacties: 0

Reactie toevoegen

Naam*
E-mailadres*
Reactie*
Stuur mij een e-mail als er een nieuwe reactie wordt geplaatst