Skip Navigation LinksHome-Nieuws-Vraag & Antwoord-Item

De vraag van Vincent Bijlo aan Hans Martijn Ostendorp 2 oktober 2018

  • De vraag van… Vincent Bijlo, cabaretier en columnist van onder meer het Feyenoord Magazine
  • Aan... Hans Martijn Ostendorp, directeur van De Graafschap

VincentBijlo150FCDe vraag
Na je transfer - je was burgemeester van Bunnik, nu ben je directeur van De Graafschap - ging er een golf van verbijstering door de gemeente. Hoe was het mogelijk dat hij deze Champions League-gemeente verruilde voor zo'n provinciaal clubje? Maar wat gebeurt er? Je was nog maar net directeur of het provinciale clubje promoveerde. Heb jij hier de hand in gehad? Heb je meegespeeld? Heb je stimulerende middelen uitgereikt? Of was het een mentale kwestie. Kan iedere club tegenwoordig Eredivisie spelen, als men maar echt wil? Het resultaat van De Graafschap tegen Feyenoord bezien, lijkt het daar wel op. Gaat De Graafschap volgend jaar Europa in? Hartelijke groet, we missen je nog elke dag, Vincent.

Het antwoord
HansMartijnOstendorp175FCDag Vincent, wat leuk om weer iets van je te horen! We hebben hier in de Achterhoek inderdaad een prima seizoen gehad met een geweldige ontknoping. Of ik daar een hand in heb gehad? Laat ik eerlijk zijn, ik denk het niet. Althans, niet voor wat betreft het sportieve resultaat. Aan de andere kant: het voelde als een promotie van ons allen. Naast de spelersgroep en de technische staf heeft ook onze kleine kantoororganisatie ervoor gezorgd dat alles hier soepel loopt. 

Zelf probeer ik vanuit mijn rol voornamelijk de sociaalmaatschappelijke relevantie van De Graafschap voor de regio Achterhoek verder te verankeren. Een prachtige regio met veel uitdagingen. Ik geloof er heilig in dat De Graafschap daar samen met de gemeentes, de provincie en ondernemers het verschil kan maken. Spelen in de Eredivisie helpt daarbij, de club leeft enorm in de regio.

Met de juiste beleving, de juiste chemie in de groep, vertrouwen van de supporters en hun onvoorwaardelijke steun kan het balletje zomaar goed vallen

XL33-Vraag_AntwoordOstendorp-1Nuchter blijven
Spelen in de Eredivisie is in principe voor iedereen haalbaar, daar ben ik van overtuigd. Met de juiste beleving, de juiste chemie in de groep, vertrouwen van de supporters en hun onvoorwaardelijke steun kan het balletje zomaar goed vallen. Wat dat betreft hadden we inderdaad een spetterende start tegen Feyenoord. Ik heb eerlijk gezegd nog wel even aan je gedacht…
 
Wij Europa in? Ik ben allang blij als we volgend jaar opnieuw in de Eredivisie mogen spelen. Voetjes op de grond, hard werken en rustig en nuchter blijven is ons credo. Het zal niet gemakkelijk worden, maar wij zijn vol vertrouwen. Kan ik je met Mariska een keer verwelkomen? Jullie zijn van harte welkom. Samen D’ran in de Achterhoek.

Volgende keer het antwoord op de vraag van Hans Martijn Ostendorp aan Jan de Leeuw, auteur en opleider sport, sportwereld, ethiek en levensbeschouwing:
Jij bent onder meer deskundig op het gebied van fan engagement. Is het voor een relatief kleine club als De Graafschap moeilijker om veel supporters bij de club te betrekken dan bijvoorbeeld Ajax, PSV of Feyenoord? Ken jij - los van de voetbalwereld - universele lessen die sportorganisaties in het algemeen zich wat betreft fan engagement ter harte zouden kunnen nemen? Ik ben benieuwd naar je antwoord.
« terug

Reacties: 0

Reactie toevoegen

Naam*
E-mailadres*
Reactie*
Stuur mij een e-mail als er een nieuwe reactie wordt geplaatst