Skip Navigation LinksHome-Nieuws-Nieuwsberichten-Nieuwsbericht

Sidelyne: vind de sportwedstrijd bij jou om de hoek

door: Rutger Oosting | 16 december 2021

Een app waarin een overzicht gegeven wordt van welke sportwedstrijd er in jouw stad op welk moment is. Of als je op reis bent en de lokale sport wil bezoeken maar niet weet waar en wanneer. In dat geval biedt de onlangs gelanceerde Sidelyne-app van Jochem Moll uitkomst. Het bedrijf heeft als missie sportfans en sportclubs samen te brengen om het bezoek van lokale kleinere sportevenementen toegankelijker, efficiënter en populairder te maken. “Wij hopen met de app in Nederland amateursportwedstrijden van hoog niveau beter vindbaar te maken en op de kaart te zetten.”

Sydeline-1Het idee ontstond in Zwitserland bij een vriend van Jochem Moll, met wie hij samen studeerde in Los Angeles. Hij reisde voor zijn werk veel, maar vond geen geschikte tool om sportwedstrijden te vinden in de buurt. “Zijn echte hobby is het bezoeken van amateursportwedstrijden. Lokale evenementen die je normaal niet zo goed vindt. Als je naar Australië gaat is het wel te vinden waar de grote cricketwedstrijden zijn bijvoorbeeld. Maar niet als je naar het Baskenland gaat en een wedstrijd pelota wil zien, een sport die daar ontstaan is en erg populair. Zelf woon ik in Utrecht. Ik ga dan niet op vrijdagavond bij alle sportclubs langs om te kijken wie wanneer thuis speelt. ‘Speelt Kampong? Nee, net te laat’. Je gaat niet al die sites langs, aldus Moll. "Ik kwam er bijvoorbeeld achter dat er bij mij in de buurt ijshockeywedstrijden zijn uit de Nederlandse Eerste Divisie”, vervolgt Moll. “En er zijn lacrossewedstrijden, een sport die veel wordt gedaan door studenten. Ook in de buurt is er waterpolo, american football, enzovoort. Zo zijn er ook in veel andere steden wedstrijden op een hoog niveau die je gewoon kan zien. Soms zijn juist in dorpen bepaalde sporten erg populair, zoals handbal of korfbal.”

"Als je niet weet dat er binnen vijf kilometer ijshockey wordt gespeeld op hoog niveau, kom je ook niet in aanraking met de club"

Mes snijdt aan twee kanten
De app is nu vooral gericht op de bezoekers die op zoek zijn naar sportwedstrijden. Voor clubs kan de app ook interessant zijn om extra bezoekers te trekken of potentiële nieuwe leden te werven. “Clubs kunnen extra omzet genereren door de extra ticketverkoop, maar ook door kantinebezoek en misschien zelfs merchandise”, zegt Moll. “Als je niet weet dat er binnen vijf kilometer ijshockey wordt gespeeld op hoog niveau, kom je ook niet in aanraking met de club. Toeschouwer zijn is de eerste stap naar een lidmaatschap.”

Sydeline-2De app is inmiddels live in Amsterdam, Utrecht en Rotterdam. Den Haag staat op de planning. “We zitten momenteel nog in de pilot-fase. Het is nu alleen wel moeilijk om dingen te testen aangezien veel amateursportwedstrijden stilliggen door de coronamaatregelen. In Utrecht hebben we een kleine marketingactie gedaan en toen kregen we meteen honderd downloads. Dit was voor ons een geweldige start. Het lijkt wel aan te geven dat er behoefte is aan deze app.”

Het verdienmodel gaat in de toekomst zijn dat er via de app tickets verkocht kunnen worden waarvan dan een deel naar Sidelyne gaat. De app is namelijk gratis te downloaden. “Op commissiebasis willen we geld gaan verdienen. Als een club tickets verkopen via de app, dan krijgen wij een klein deel van de opbrengst daarvan. Dit kan gaan om een heel klein percentage. Ook willen we in de toekomst de mogelijkheid bieden voor clubs om voor een paar euro hun wedstrijd in de spotlight te zetten.”

Toekomst
In de komende jaren hoopt Moll met Sidelyne in Nederland door te groeien. De ambitie is vervolgens om het project eerst over Europa uit te rollen en vervolgens misschien over de wereld. Zo ver is het echter nog lang niet, zegt Moll. “We zijn op dit moment bezig met Duitsland en België. Zwitserland is natuurlijk ook makkelijker door mijn Zwitserse compagnon. Daarvoor zijn we nog wel op zoek naar een investeerder die aan kan sluiten”, sluit Moll af met een knipoog.

Voor meer informatie: www.sidelyne.app

« terug

Reacties: 0

Reactie toevoegen

Naam*
E-mailadres*
Reactie*
Stuur mij een e-mail als er een nieuwe reactie wordt geplaatst