Skip Navigation LinksHome-Nieuws-Nieuwsberichten-Nieuwsbericht

"De kans om bij zo’n mooi bedrijf te werken is erg klein"

door: Rutger Oosting | 18 november 2021

Een groep studenten van de Hogeschool van Amsterdam (HvA) heeft de Nike Business Challenge gewonnen en hiermee een felbegeerde stageplaats bij Nike weten te bemachtigen. Eén van die studenten is de 23-jarige Malik Hoveling uit Aruba, die Sport Studies studeert aan de HvA, richting International Sport Management & Business.

Meer dan veertig groepen deden mee aan de Nike Business Challenge. De groep van de HvA kwam als winnaar naar voren na het maken en presenteren van drie cases voor de sportgigant. In de eerste fase van de challenge ontwikkelden de studenten drie manieren om de omzet van Nike via de digitale kanalen te verhogen: shoe tracking, een augmented reality etalage en een nieuw magazijn. “We hadden vijf minuten de tijd om onze ideeën te pitchen. Dit gebeurde toen nog online. Nike was meteen enthousiast merkten we”, begint Malik Hoveling over zijn avontuur begin dit jaar. “We werden geselecteerd tot de laatste drie finalisten. Uiteindelijk hebben we met onze ideeën voor Nike gewonnen. Het was erg ‘close’ tussen ons en de Norwegian Business School. Onze ideeën waren creatiever die meteen toegepast konden werden binnen Nike, terwijl zij een meer analytische aanpak kozen.”

NikeBusinessChallenge-1De studenten werden tijdens de Nike Business Challenge bijgestaan door een begeleider van Nike. “Met hem konden we sparren over onze ideeën tijdens de wekelijkse meeting. De begeleiding was heel goed vanuit hun kant. Ook kregen we via die weg informatie vanuit Nike over dingen die ze al geprobeerd hadden en waarom deze wel of niet gelukt waren. Dat heeft ons heel erg geholpen. Ook stelde hij kritische vragen waardoor wij over dingen na bleven denken. Wat ons ook wel geholpen heeft is dat twee van onze docenten van onze minor Sport Commerce jarenlang bij Nike hebben gewerkt”, lacht Hoveling.

"De kans om bij zo’n mooi bedrijf te werken is erg klein. Alleen voor de stage waren volgens mij al 9.000 sollicitanten"

Goede leerschool
Hoveling loopt door het winnen van de Nike Business Challenge op dit moment stage bij het Europese hoofdkantoor van Nike als Digital Platform Producer. Hij denkt dat zijn stage hem in de toekomst zeker gaat helpen bij het vinden van een baan in de sportwereld. “Alleen al tijdens de Nike Business Challenge heb ik ontzettend veel geleerd. Ook als ik niet de stage had gekregen zou ik al heel veel geleerd hebben door het doen van opdrachten in plaats van een sollicitatiegesprek. Van het presenteren, het bedenken van creatieve ideeën enzovoort.” 

NikeBusinessChallenge-2Hoveling hoopt tijdens zijn stage zichzelf zo goed mogelijk te laten zien bij Nike en hoopt dan in dienst te kunnen blijven bij de Amerikaanse sportgigant. “Ik heb altijd in de sport willen werken en dan het liefst in een commerciële functie”, vervolgt Hoveling. “Als dat bij Nike zou kunnen, dan heel graag. De kans om bij zo’n mooi bedrijf te werken is erg klein. Alleen voor de stage waren volgens mij al 9.000 sollicitanten. Hoe langer ik nu bij Nike ben, hoe meer ik graag wil blijven aan het einde van mijn stage. Maar ik wil het wel blijven combineren met mijn sport.”

Windsurfen
Naast stagiair binnen Nike is Hoveling namelijk ook op hoog niveau actief als windsurfer. Zo behoort hij tot de nationale ploeg van Aruba. Zijn doel? Deelname aan de Olympische Spelen in Parijs in 2024. “Dat zou geweldig zijn. We zijn op dit moment met drie jongens in ons nationale team. Op dit moment ben ik de nummer twee. Ik hoop dat dit genoeg is om mee te mogen doen in Parijs. Maar dat duurt nog even. Ik moet er nog hard voor trainen. Maar ik denk dat het haalbaar is. Ik droom al vanaf kinds af aan over deelname aan de Olympische Spelen.”

Hoveling traint echter vanuit Den Haag, waar de koude winterdagen weer aan komen. Kan het trainen nog wel gecombineerd worden met zijn stage bij Nike? “Ik woon nu drie jaar in Nederland. Vooral deze maanden zijn moeilijk om te trainen in Nederland. Ik woon in Den Haag, dicht bij de zee, dus dat helpt wel mee. Maar het draait om goed plannen. In de winter gaan we vaak voor een paar weken naar Aruba om te trainen.”

Voor meer informatie: HvA-studenten winnen internationale Nike Business Challenge

« terug

Reacties: 0

Reactie toevoegen

Naam*
E-mailadres*
Reactie*
Stuur mij een e-mail als er een nieuwe reactie wordt geplaatst