Skip Navigation LinksHome-Nieuws-Nieuwsberichten-Nieuwsbericht

Peakz Padel mikt op stevige groei na miljoeneninvestering

door: Leo Aquina | 30 september 2021

Om hoeveel geld het precies gaat en wie de investeerders zijn, wil CEO Andreas Ezinga 
niet zeggen, maar Peakz Padel haalde in een investeringsronde enkele miljoenen euro's op. Padel is een uit Zuid-Amerika en Spanje overgewaaide racketsport, die aan een stevige opmars bezig is in Nederland. Tennisverenigingen anticiperen daarop met de aanleg van Padelbanen en sinds de fusie tussen de Nederlandse Padelbond en KNLTB worden officiële wedstrijden in Nederland onder de vlag van de tennisbond gespeeld. Als commerciële aanbieder met een ‘pay-and-play’-model mikt Peakz Padel op een andere doelgroep. “Wij zien onszelf niet als concurrent, maar als complementair”, aldus Ezinga. We mikken op een iets andere beleving.

PeakzPadel-1bPeakz Padel komt voort uit de Play Padel Club die zes jaar geleden de eerste baan opende op het Olympiaplein in Amsterdam. Gesteund door de investeerders van Activate Capital - waarin Andreas Ezinga zelf partner is - werd de Play Padel Club onder de nieuwe naam Peakz Padel in korte tijd een van de grootste commerciële aanbieders van de snelgroeiende racketsport in Nederland, met ongeveer zestig banen op tien verschillende locaties. 

“Deze nieuwe investeringsronde maakt het mogelijk om versneld verder te groeien”, vertelt Ezinga. “Het is een bijzonder kapitaalintensief spelletje. We mikken de komende maanden op nieuwe locaties in grote steden als Amsterdam, Eindhoven, Haarlem, Groningen en Deventer. We willen in de komende jaren doorgroeien naar minimaal 50 locaties in Nederland en in het buitenland.” De miljoeneninvestering wordt mogelijk gemaakt door twee nieuwe minderheidsaandeelhouders met brede ervaring en expertise in marketing, vastgoed en horeca. Ezinga: “We hebben gekozen voor mensen die behalve geld ook inhoudelijk iets kunnen toevoegen. Mensen die ervaring hebben om het bedrijf snel te laten groeien, of ervaring hebben met sportmarketing.”

"De meeste tennisverenigingen hebben niet de capaciteit om ook niet-leden op hun padelbanen te laten spelen. Op die doelgroep mikken wij” 

Andere beleving
De KNLTB noemt Padel ‘de snelst groeiende sport van Nederland', met ruim 500 padelbanen op 200 verschillende locaties. De bond verwacht dat er in 2024 op zo'n 400 locaties 1100 padelbanen zijn en dat over tien jaar ongeveer 500 tennisverenigingen een of meer padelbanen hebben. Ezinga ziet zichzelf niet als concurrent van die verenigingen: “Net als de tennisverenigingen is Peakz Padel aangesloten bij de bond. De verenigingen richten zich met hun padelbanen vooral op de eigen leden, met een traditioneel lidmaatschapsmodel. Het gaat om tennissers die ook graag padellen. De meeste tennisverenigingen hebben niet de capaciteit om daarnaast ook niet-leden op hun padelbanen te laten spelen. Op die doelgroep mikken wij.” 

PeakzPadel-2bWaarin verschilt spelen bij Peakz Padel van padel bij een tennisvereniging? Ezinga: “Een padelbaan is een padelbaan en bij een tennisvereniging kun je vaak na afloop ook nog even iets drinken, maar wij mikken toch op een iets andere beleving, meer een horeca-aanpak.” Met het pay-and-playmodel biedt Peakz Padel de spelers bovendien de mogelijkheid padel te spelen zonder abonnementen, contributie of andere verplichtingen. Ezinga: “Bij Peakz betaal je afhankelijk van het dal- of piektarief tussen de twee en de vier tientjes voor een uurtje padel. Het abonnementsmodel van een tennisvereniging is als je het omrekent wellicht goedkoper als je regelmatig speelt, maar wij mikken op mensen die juist af willen van die verplichtingen, bijvoorbeeld mensen met een tennisachtergrond die geen lidmaatschap meer willen, of mensen die gewoon af en toe een baan willen huren. Padel is technisch makkelijker dan tennis en daarmee goed toegankelijk voor een breed publiek. Je ziet ook dat voetballers en hockeyers de sport en masse omarmen.”

"We mikken in eerste instantie op verdere groei in Nederland en kijken over de grens naar Duitsland, waar padel nog in de kinderschoenen staat"

Toegankelijker
Met de nieuwe investeerders wil Peakz Padel de sport ’toegankelijker maken voor elke liefhebber.’ Naast indoorbanen wil Peakz vooral banen aanleggen in een stedelijke omgeving. Ezinga: “Padel leent zich uitstekend voor plaatsen waar de ruimte schaars is. In Amsterdam hebben we daar al een aantal mooie voorbeelden van. Bij Station Sloterdijk liggen vijf banen onder de metro en op de Zuidas hebben we drie banen tussen die hoge kantoortorens. In Eindhoven bouwen we nieuwe banen op de High Tech Campus. We mikken in eerste instantie op verdere groei in Nederland en kijken over de grens naar Duitsland, waar padel nog in de kinderschoenen staat.”

Voor meer informatie: www.peakzpadel.nl

« terug

Reacties: 0

Reactie toevoegen

Naam*
E-mailadres*
Reactie*
Stuur mij een e-mail als er een nieuwe reactie wordt geplaatst