Skip Navigation LinksHome-Nieuws-Nieuwsberichten-Nieuwsbericht

Gepatenteerd fitnesssysteem is coronaproof en klimaatgeschikt

door: Jelle Zondag | 10 september 2020

De fitnesssector is voortdurend in ontwikkeling. De coronacrisis vraagt namelijk veel van de creativiteit van fitnessondernemers en het aanbod van nieuwe producten en concepten is groot. HccBenelux is nu bezig met de introductie van StreetBarbell, een gepatenteerd systeem van fitnessapparaten dat speciaal geschikt is voor buiten. Hcc-eigenaar Patrick Wolfs vertelt over de mogelijkheden.

Streetbarbell-1Patrick Wolfs begon HccBenelux in 2007. Zijn bedrijf importeert fitnessapparatuur en levert deze aan sportscholen, gemeenten, zwembaden, bedrijfsfitnesscentra en andere zakelijke partijen. De afgelopen jaren richtte de eigenaar zich vooral op verkoop van Precor Fitness-toestellen, de nummer twee fabrikant van fitnesstoestellen ter wereld. Sinds een aantal weken is hij aan de slag met de verkoop van StreetBarbell-apparaten, waarvan hij hoge verwachtingen heeft. “We hebben maanden onderhandeld om de rechten voor de Benelux te kunnen krijgen”, vertelt Wolfs. “Omdat StreetBarbell de enige fabrikant ter wereld is die dit soort apparatuur bouwt, was dit geen gemakkelijk traject.”

Potentie
De StreetBarbell-apparaten hebben volgens Wolfs een enorme potentie. “StreetBarbell is een systeem van 42 Plate Loaded-toestellen. Het zijn krachtstoestellen met variabele weerstand die zijn opgebouwd uit verstelbare schuiven”, licht hij de opzet van het systeem toe. “Het patent rust op het schijvensysteem. Dat is uniek en zorgt voor de variabele weerstand. Hierdoor is StreetBarbell het enige systeem voor buiten waarmee gebruikers de weerstand kunnen aanpassen. Ook is StreetBarbell wereldwijd de enige professionele oplossing voor buitenfitness op sportschoolniveau.”

"De StreetBarbell-toestellen zijn juist gebouwd voor buiten en beschermd tegen alle weersomstandigheden. Ze zijn eigenlijk onverwoestbaar”

Het Streetbarbell-systeem is ontwikkeld door een Fins bedrijf en bestaat al zeven jaar. Wolfs kwam het systeem pas onlangs tegen, maar zag direct de mogelijkheden ervan. “Vanwege de coronamaatregelen moesten alle sportscholen naar buiten. Zelf heb ik ook twee fitnesscentra – die tevens fungeren als showroom voor de distributie van onze apparatuur – en daar merkte ik dat toestellen na een week of vier buiten beginnen te roesten. Rubber vergrijst en verpulvert na verloop van tijd waardoor toestellen hun functie verliezen. De toestellen die nu allemaal naar buiten zijn verplaatst zijn dan binnen een jaar niets meer waard. Voor de StreetBarbell-toestellen is dit geen probleem. Deze zijn juist gebouwd voor buiten en beschermt tegen alle weersomstandigheden. Ze zijn eigenlijk onverwoestbaar.”

'Hoge kwaliteit, zelfde prijs'
Streetbarbell-2Wolf gaat verder in op het verschil tussen binnen- en buitentoestellen en de voordelen van StreetBarbell. “Binnenapparatuur wordt doorgaans eenmaal gecoat, terwijl StreetBarbell is voorzien van twee maal een verzinkingsproces en daarna nog twee afzonderlijke powdercoatings. Het rubber waarmee de gewichten worden omtrokken, hebben een andere samenstelling waardoor ze bestand zijn tegen alle weersomstandigheden. Veel onderdelen zijn van RVS en zijn wat betreft staaldikte veel zwaarder uitgevoerd. De kwaliteit van een buitentoestel is dus veel malen hoger en de toegepaste materialen zijn een stuk duurder. Toch zetten wij de toestellen tegen gelijkwaardige prijzen in de markt zodat ze voor elk bedrijf toegankelijk zijn.”

Het onverwoestbare karakter maakt dat de toestellen voor uiteenlopende klanten geschikt zijn. Naast fitnesscentra, zwembaden en bedrijven zijn ook de politie, het leger en gevangenissen potentiële afnemers. Wolfs: “De schijven zijn onderdeel van de toestellen en daardoor niet kapot te krijgen. Ze zijn volledig hufterproof. In het buitenland worden ze daarom veel in gevangenissen geplaatst en worden ze ook bij de landmacht, marine en politie gebruikt.”

De prijs van de afzonderlijke toestellen loopt uiteen van 2.300 tot 5.200 euro exclusief btw

Drie varianten
Klanten met interesse in het StreetBarbell-systeem kunnen kiezen uit drie varianten. StreetBarbell Light is de ‘instaplijn’, die bestaat uit tien toestellen die zittend of liggend gebruikt kunnen worden. StreetBarbell Standard bestaat uit 25 toestellen die gebruikt worden in staande houding. Streetbarbell Plus heeft negen toestellen met inklapbare zit, die tevens bedoeld zijn voor mensen in een rolstoel, bijvoorbeeld voor revalidatiedoeleinden of mensen met een beperking. De prijs van de afzonderlijke toestellen loopt uiteen van 2.300 tot 5.200 euro exclusief btw. Een volledig met StreetBarbell-apparaten ingerichte gym begint volgens Wolfs op zo’n 30.000 euro en kan oplopen tot anderhalve ton.

Streetbarbell-3Op dit moment is HccBenelux in elke provincie op zoek naar een showroomlocatie om de toestellen aan klanten te laten zien. Wolfs stelt dat de voorwaarden voor partners aantrekkelijk zijn. “Wij vragen alleen dat de betreffende locatie minimaal twaalf toestellen afneemt uit verschillende lijnen en dat wij het systeem potentiële klanten kunnen laten zien. De showroomlocaties kunnen de toestellen voor een gereduceerd tarief aanschaffen. Bij aanschaf van acht toestellen of meer kunnen klanten bovendien zelf de kleur aanpassen en deze bijvoorbeeld laten aansluiten op hun huisstijl.”

"Fitnesscentra verplaatsen hun toestellen nu weer naar binnen, maar klanten willen graag buiten bezig blijven"

Grote vraag
Hoewel Wolfs pas een aantal weken bezig is met de verspreiding van StreetBarbell is de vraag volgens hem nu al groot. “Ik heb op dit moment 120 mailwisselingen lopen en heb al vijftien, zestien concrete aanvragen binnen. Met verschillende klanten zitten we al op tekenniveau.” De eigenaar van HccBenelux heeft dan ook veel verwachtingen voor de toekomst. “Door de coronamaatregelen zijn mensen veel buiten gaan sporten. Fitnesscentra verplaatsen hun toestellen nu weer naar binnen, maar klanten willen graag buiten bezig blijven. Bovendien worden de zomers langer en zachter en de winters korter. Dat zorgt er ook voor dat mensen meer buiten gaan sporten. De SteetBarbell-toestellen spelen daarop in.”

Voor meer informatie: www.streetbarbell.nl en www.streetbarbell.be. Of mail naar info@hccbenelux.nl 

Streetbarbell-4

« terug

Reacties: 0

Reactie toevoegen

Naam*
E-mailadres*
Reactie*
Stuur mij een e-mail als er een nieuwe reactie wordt geplaatst