Skip Navigation LinksHome-Nieuws-Nieuwsberichten-Nieuwsbericht

Met hulp van Heracles Almelo de braindrain stoppen

door: Marc Hoeben | 29 augustus 2019

De druk op de arbeidsmarkt in het oosten van Nederland is alleen maar toegenomen, ondertussen verdwijnt het talent van instellingen als ROC Twente, Hogeschool Saxion en UT Twente vaak naar andere delen van het land en dan vooral naar het midden en het westen. Tegen die achtergrond is een innovatie-initiatief bij profvoetbalclub Heracles Almelo ontstaan.

PlatformHeracles-1Het innovatie-initiatief van Heracles Almelo is te vergelijken met de samenwerking tussen het ‘grote’ PSV en Brainport Eindhoven, waarvan de naam dit seizoen in de eredivisie ook op de shirts van de ploeg van trainer Mark van Bommel valt terug te lezen. “Ongeveer een jaar geleden is dit idee concreet geworden”, zegt Ivar Hageman, docent/onderzoeker bestuurskunde, sport en organisatie van Hogeschool Saxion en deels als innovatiemanager uitgeleend aan Heracles Almelo.

“Vanaf toen hebben we het verder ontwikkeld, met de gedachte dat het belangrijk was om contactmomenten en samenwerking te organiseren tussen gemeenten, onderwijsinstellingen als ROC Twente, Hogeschool Saxion en UT Twente en het bedrijfsleven. Daarbij leek het ons mooi om dat bij een club als Heracles Almelo te doen, omdat voetbal zeker een meerwaarde heeft. Je kunt zo de regio aantrekkelijker maken voor talenten, je kunt bij wedstrijden mensen en instellingen verbinden, studenten en bedrijven met elkaar in contact brengen en aan de andere kant ook de expertise van de voetbalclub inbrengen op gebieden als vitaliteit, talentontwikkeling, mentale begeleiding en voeding.”

Streven naar aantrekkelijker regio
De gemeente Almelo heeft zich aan het innovatieplatform van Heracles verbonden, echter FC Twente en de gemeente Enschede (nog) niet. “We hebben met FC Twente gesproken, maar de club gaf aan dat de prioriteit eerst bij wat andere dossiers lag. Daarna praten we verder, want dit is wel cluboverstijgend. Zoals we ook graag alle gemeenten uit de regio erbij betrekken. Dit hoeft beslist niet alleen een feestje van Almelo te blijven. Niet voor niets hebben we 28 augustus een bijeenkomst gehad met veertien burgemeesters en wethouders uit de omgeving. Het gaat erom dat we streven naar een aantrekkelijke regio. Dan zal je veel meer met elkaar moeten doen.”

"Je ziet mensen vanuit alle niveaus na hun opleiding wegtrekken. De grootste groep daarvan komt van de UT Twente"

De druk op de arbeidsmarkt in de regio Oost loopt vooral ook op bij de vacatures voor technisch personeel. “Wij maken met het innovatie-initiatief geen onderscheid tussen mbo, hbo of wo. Je ziet mensen vanuit alle niveaus na hun opleiding wegtrekken. De grootste groep daarvan komt van de UT Twente. Maar ook van de internationale hbo-studenten vertrekt 85 procent.”

PlatformHeracles-2Verhaal van PSV in Brainport Eindhoven
Doodzonde, vindt Hageman, en vandaar het initiatief om talent vast te houden en zo het bedrijfsleven aan goed gekwalificeerd personeel te helpen. ”We hebben er een visie over gemaakt. Het gaat om een aantrekkelijker aanbod met zaken als goed onderwijs zelf, de kans op een baan hier in de regio, huisvesting, cultuur, vitaliteit, talentontwikkeling en innovatie. Er wordt nu nog te weinig samengewerkt tussen onderwijs, overheid en bedrijfsleven. Met bijeenkomsten bij thuiswedstrijden van Heracles Almelo, maar ook daarbuiten, proberen we de verbinding te leggen. Zo hebben we er laatst eentje gehad waarbij de partners van Heracles en PSV werden uitgenodigd en het verhaal van zowel Heracles Almelo in onze regio als dat van PSV in Brainport Eindhoven werd verteld."

"En zo zullen we bij Heracles Almelo ook bijeenkomsten hebben met thema’s als robotica, duurzaamheid, noem maar op. De agenda wordt samen met het bedrijfsleven bepaald en moet een innovatief karakter hebben. Zo vullen we het heel concreet in en bedrijven krijgen ook de mogelijkheid om projecten bij studenten neer te leggen. Deze projecten worden uitgevoerd in ons stadion. Wij willen verder de onderzoekers naar het bedrijfsleven brengen om hen zo te helpen met innoveren. Daarnaast is het de bedoeling dat ook start-ups toegang krijgen tot het innovatie-initiatief, net als de grote bedrijven.”

“Het is de bedoeling dat ondernemingen als VDL en Urenco, die tientallen stagiaires hebben, bij Heracles komen voor onze kennis en expertise van vitaliteitsprogramma’s en talentontwikkeling"

Fit zijn en doorzettingsvermogen hebben
In september komt de sport en innovatie van Heracles Almelo zelf ook nadrukkelijk in beeld, weet Hageman. “Het is de bedoeling dat ondernemingen als VDL en Urenco, die tientallen stagiaires hebben, bij Heracles komen voor onze kennis en expertise van vitaliteitsprogramma’s en talentontwikkeling. Ze moeten fit zijn en doorzettingsvermogen hebben. Het zijn de toekomstige werknemers. Daarnaast zijn de selectie en de technische staf van Heracles voor een deel internationaal. We willen ook met hen over de grens duidelijk gaan maken dat het aantrekkelijk is om hier te komen wonen, studeren en werken.”

Voor meer informatie: Heracles Almelo en Saxion ondertekenen samenwerkingsovereenkomst en zijn innovatiepartners

« terug

Reacties: 0

Reactie toevoegen

Naam*
E-mailadres*
Reactie*
Stuur mij een e-mail als er een nieuwe reactie wordt geplaatst