Skip Navigation LinksHome-Nieuws-Nieuwsberichten-Nieuwsbericht

Een exclusief voetbalscoutingsplatform voor meisjes

door: Nelleke van der Heiden | 11 april 2019

Met The Stage wil voetbalmanagementbureau FlowSports samen met sportmarketingbureau SportsGen het eerste echte scoutingsplatform bieden voor voetballende meisjes met de droom om profvoetballer te worden. Er hoort een website bij en ook op Facebook en Instagram kunnen de meisjes veel informatie vinden, maar het doel van het platform is vooral dat meiden bij speciale evenementen aan scouts van (inter)nationale profclubs kunnen laten zien wat ze in huis hebben om zo hun droom om profvoetbalster te worden waar te maken.

TheStage-1 copyEefje Janus van Flowsports vertelt dat ze met The Stage een tastbare plek willen bieden waar meisjes met een voetbaldroom naartoe kunnen. “Zo’n plek was er nog niet en we krijgen vaak de vraag ‘waar kan ik naartoe?’, van meisjes zelf en van hun ouders. En we horen van de profspeelsters dat zij die vraag bij evenementen en clinics ook vaak krijgen. Nu er ook echt zoveel vraag naar blijkt te zijn, vonden we dat er zo’n platform moest komen.”

Kick off
De officiële aftrap is op 26 mei in het Olympisch Stadion in Amsterdam. Het moet een dag worden waarop meisjes bij verschillende clinics kunnen laten zien wat ze in huis hebben, vertelt Janus. “Daaromheen creëren we al een gevoel van een profvoetbalsterbestaan met een persfoto, een herinneringscertificaat en meet&greets met profspeelsters.” 

De Oranjeleeuwinnen zitten dan in hun voorbereiding op het WK, maar speelsters uit de eredivisie en jeugdinternationals zijn er om de meisjes alles te vertellen wat ze willen weten. Om de meisjes een extra speciaal gevoel te geven, heeft The Stage een maximumaantal deelnemers van honderd gesteld. “Vol is ook echt vol. Omdat we voor een kwalitatief topevent gaan, zijn er dus relatief weinig plekken beschikbaar. De eerste honderd meiden die zich via de website aanmelden, doen mee. Enige voorwaarde is dat je tussen 2002 en 2011 geboren bent.”

"Er lopen steeds scouts van topclubs rond die meekijken bij de clinics en tips en tricks geven"

Scouts van topclubs
The Stage is inderdaad bedoeld voor meisjes tussen de 8 en 17 jaar oud, zegt Janus. Het niveau maakt voor de events niet uit. Na de opening in mei willen FlowSports en SportsGen in het komende voetbalseizoen nog vier vergelijkbare events organiseren, in de regio’s Noord, Zuid, Oost en West. Er lopen steeds scouts van topclubs rond die meekijken bij de clinics en tips en tricks geven en… voor elke leeftijdscategorie (onder 11, onder 13, onder 15 en onder 17) meisjes scouten. Die gescoute meisjes vormen samen een talententeam dat nog een keer een profervaring op kan doen door tegen een profclub te spelen of tegen een ander Stage-talententeam.

TheStage-2bis“We beginnen met vier events in het komende seizoen, het eerste is op zondag 29 september bij OJC Rosmalen. Daarna kijken we of we het kunnen uitbreiden. Dan willen we ook naar Duitsland en België kijken.” FlowSports is een echte expert op het gebied van vrouwenvoetbal. SportsGen heeft de mankracht en ervaring om meerdere keren per jaar evenementen zoals deze talentendagen te organiseren. “Bij onze samenwerking is één en één drie”, zegt Janus. Ed Kuijper van SportsGen bevestigt dat er meteen een klik was toen ze elkaar een jaar geleden tegenkwamen rondom LaLeague:

“We passen bij elkaar, met allebei een no nonsense-mentaliteit. We zijn ook al jaren bezig met activiteiten in het vrouwen- en meisjesvoetbal - in 2009 al bij de Four Nations Cup, dus we geloofden al langer in vrouwenvoetbal en liften niet alleen mee op de populariteit van nu - en we hadden de ambitie om daar meer in te gaan doen. Met het idee van FlowSports voor The Stage dachten we meteen dat dat snel kon gaan.”

De grote drijfveer? "Meisjes een prachtige dag bezorgen"

Mediapartner
SportsGen neemt de organisatie van de dagen op zich, de uitvoer. “We kijken of we Jonger Oranje als mediapartner in kunnen zetten. The Stage lijkt daar een beetje op, via Jonger Oranje is het jeugdspelers ook gelukt hun droom waar te maken en naar een profclub te gaan. Daar is 90 procent jongen, maar het meisjesaantal groeit daar ook.” De grote drijfveer? “Meisjes een prachtige dag bezorgen.”

Voor meer informatie: The Stage

« terug

Reacties: 0

Reactie toevoegen

Naam*
E-mailadres*
Reactie*
Stuur mij een e-mail als er een nieuwe reactie wordt geplaatst