Skip Navigation LinksHome-Nieuws-Nieuwsberichten-Nieuwsbericht

KLM stapt met Urban Trail Series steviger in running

door: Leo Aquina | 4 april 2019

'Met een paar hardloopschoenen in de koffer zijn de mogelijkheden onbegrensd', schrijft de KLM in een persbericht. De luchtvaartmaatschappij, die dit jaar haar honderdste verjaardag viert, heeft zich als titelsponsor verbonden aan de Urban Trail Series, een laagdrempelige serie hardloopevenementen in dertien Nederlandse steden. "Met running kunnen we ons op een sympathieke manier op een breed publiek richten", legt Harm Kreulen uit. De directeur van KLM Nederland liep zelf in maart mee met de 10 kilometer tijdens de Urban Trail in Amsterdam.

KLMrunning-HarmKreulenKLM hield zich al langer bezig met hardloopactiviteiten, maar met de Urban Trail Series richt het bedrijf zich voor het eerst op het grote publiek. Kreulen: "We doen als bedrijf al jarenlang mee met de Dam-tot-damloop, maar dat is vooral intern. Ook zijn we cosponsor van de Amsterdam Marathon en de KLM Curaçao marathon, maar we stappen nu met het titelsponsorschap van de Urban Trail Series steviger in running. Het is een laagdrempelige en duurzame propositie."

Breed publiek
Waarom koos KLM uitgerekend voor de Urban Trail Series? "Dit is echt een evenement voor een breed publiek", zegt Kreulen. "Het gaat om de activatie en de gezelligheid. Niet om de tijd die je loopt. Dat sluit goed aan bij wat wij als bedrijf willen zijn: toegankelijk voor heel Nederland. Met de Urban Trail Series zijn we bovendien ook heel goed zichtbaar buiten de randstad en ook dat is voor ons van grote waarde." 

KLM denkt bij running overigens niet alleen nationaal, maar ook internationaal. Kreulen: "We willen passagiers die met ons reizen aansporen om een paar hardloopschoenen mee te nemen. ’s Ochtends een uurtje eerder opstaan om een stedelijk parcours te lopen voordat het dagprogramma start, is leuk en gezond. Daarnaast is het goed mogelijk dat we als KLM ook Urban Trails gaan omarmen in andere Europese steden."

"We denken aan een hardloop-app die hardlooproutes in verschillende steden waar wij op vliegen in kaart brengt"

Centennial shoe
KLM werkt samen met verschillende partners als het gaat om hardlopen. Evenementenbureau Golazo organiseert de Urban Trail Series. Daarnaast organiseert KLM samen met TUI Sports marathon-reizen en de luchtvaartmaatschappij is in gesprek met ASICS om gezamenlijk producten te ontwikkelen voor hardlopers. Kreulen: "We denken aan een hardloop-app die hardlooproutes in verschillende steden waar wij op vliegen in kaart brengt. Ook ontwikkelen we merchandise zoals bijvoorbeeld een schoenenzak voor in je koffer. Tot slot werken we met ASICS aan een centennial shoe  om ons honderdjarig bestaan te vieren. We zijn de eerste luchtvaartmaatschappij in de hele wereld die honderd wordt en daar zijn we trots op."
 
KLMrunning-2

"Wij positioneren ons als een maatschappelijk verantwoord bedrijf dat het belang van duurzaamheid onderschrijft en daar ook naar handelt"

Duurzaamheid en luchtvaart
KLM wil zich met hardlopen ook op het gebied van duurzaamheid meer profileren. Duurzaamheid en luchtvaart zijn twee begrippen die op gespannen voet staan. Hoe duurzaam is het als tienduizenden mensen die de halve wereld overvliegen om bijvoorbeeld de marathon van New York te gaan lopen? Kreulen: 

"Hardlopen zelf is duurzaam. Met vliegen heb je uitstoot, maar dat moet je loskoppelen van de hardloopactiviteit. Er zijn immers honderden uiteenlopende redenen waarom men het vliegtuig neemt, dat maakt die redenen op zich daarmee niet minder duurzaam. Als KLM nemen wij onze verantwoordelijkheid met een serieus en structureel programma om de luchtvaart zo duurzaam mogelijk te maken. Dat zit ‘m in vele zaken zoals bijvoorbeeld vlootvernieuwing, gewichtsbesparende maatregelen en gebruik van biobrandstoffen. Wij positioneren ons als een maatschappelijk verantwoord bedrijf dat het belang van duurzaamheid onderschrijft en daar ook naar handelt."

« terug

Reacties: 0

Reactie toevoegen

Naam*
E-mailadres*
Reactie*
Stuur mij een e-mail als er een nieuwe reactie wordt geplaatst