Skip Navigation LinksHome-Nieuws-Nieuwsberichten-Nieuwsbericht

Sport Medisch Centrum uit Eindhoven lanceert SportMáx

door: Marc Hoeben | 4 oktober 2018

De vraagbaak voor iedereen die gezond wil sporten en bewegen, zo noemt SMC SportMáx zichzelf graag. De nieuwe website werd vorige maand gelanceerd en geldt als een verlengstuk van het Sport Medische Centrum uit Eindhoven, dat met het Cycle Performance Centre ook graag tegen de topsport aanschurkt.

SportMax-1De website SMC SportMáx, die op 12 september werd gelanceerd, kent twee delen. Enerzijds is er de kant voor ‘alle sporten en manieren van bewegen’. Anderzijds is er het gedeelte van Cycle Performance Centre, dat zich afficheert als hét expertisecentrum voor fietsliefhebbers. Dit kunnen mensen zijn die recreatief aan wielrennen doen, aan Alpe d’Huzes willen deelnemen voor het goede doel of het verschil willen maken in de rangen van de profs.

Inspanningstesten
Tot het team behoort ook Edwin Achterberg, vertelt Lex Houweling van SMC SportMáx over het idee achter het tweede gedeelte. “Hij wordt ook wel dé fietsdokter van Nederland genoemd en is in het verleden werkzaam geweest als sportarts bij wielerploegen als Skil Shimano en Belkin, de voorloper van het huidige LottoNL-Jumbo.”

Het SMC en SMC SportMáx hebben een duidelijke link met het Máxima Medisch Centrum in Eindhoven

SportMax-2In het Sport Medisch Centrum doet SMC SportMáx onder meer metingen voor de positie op de fiets, waarbij je wordt volgehangen met allerlei sensoren. “Dat doen we voor recreanten, maar ook voor toppers uit de WaowDeals vrouwenploeg van Marianne Vos. Daarnaast zijn we heel actief met inspanningstesten voor wielrenners, waarbij gekeken wordt naar de omslagpunten: vanaf welk niveau gaan ze verzuren? Dat is weer belangrijke informatie voor de trainers van wielerploegen. Ze kunnen op basis daarvan hun trainingsrichtlijnen voor een bepaalde periode opstellen.”

Het SMC en SMC SportMáx hebben een duidelijke link met het Máxima Medisch Centrum in Eindhoven. “Toen de sportgeneeskunde in 2012 werd erkend, zijn onze sportartsen het Sport Medisch Adviescentrum begonnen met mensen als Goof Schep, Bert van Essen en Adwin Hoogeveen. Nog steeds werken we nauw samen met het ziekenhuis, maar daarnaast is er ook een bv voor zaken als fietspositiemetingen en inspanningstesten.”

“We waren eerst redelijk introvert, terwijl we een heleboel kennis in huis hadden. Met de nieuwe website willen we die nu zo goed mogelijk voor het voetlicht brengen”

SportMax-3Betrouwbaar verlengstuk
De website SMC SportMáx is een nieuwe en sterk verbeterde versie van de oorspronkelijke site, geeft Houweling aan. Het moet qua informatievoorziening een betrouwbaar verlengstuk zijn van de expertise van de werkzame artsen, bewegingswetenschappers en fysiotherapeuten van het SMC. “We waren eerst redelijk introvert, terwijl we een heleboel kennis in huis hadden. Met de nieuwe website willen we die nu zo goed mogelijk voor het voetlicht brengen. Mensen kunnen hierop zien hoe ze het beste met een sport kunnen starten, hoe ze dat verantwoord doen en zo gezond mogelijk.”

 “Wat betreft de informatievoorziening is die voor heel Nederland natuurlijk toegankelijk”, vervolgt hij. “Als mensen daardoor een bezoek aan het Sport Medisch Centrum overwegen, zullen ze eerder uit Noord-Brabant komen. Hoewel, op sommige gebieden, zoals blessures aan de achillespees, hebben we zo veel specifieke kennis in huis dat de klanten ook van veel verder naar ons toekomen. Met het Cycling Performance Centre richten we ons sowieso al op heel Nederland. En we hopen dat we in de toekomst hét aanspreekpunt kunnen worden voor de hele Benelux.”

Voor meer informatie: www.smcsportmax.nl

« terug

Reacties: 0

Reactie toevoegen

Naam*
E-mailadres*
Reactie*
Stuur mij een e-mail als er een nieuwe reactie wordt geplaatst