Skip Navigation LinksHome-Nieuws-Nieuwsberichten-Nieuwsbericht

Nieuw integraal softwarepakket voor de sportwereld

door: Leo Aquina | 7 september 2017

AllUnited levert software voor sportverenigingen en sportbonden. In augustus leverde het bedrijf een applicatie aan de Taekwondo Bond Nederland, een integraal pakket waarmee de administratie van de ruim zesduizend leden van de bond en de onderliggende verenigingen wordt beheerd. Met dit integrale pakket zet AllUnited een nieuwe stap. De softwarebouwers begonnen vijftien jaar geleden met een pakket voor hockeyverenigingen. “Een zolderkamerverhaal”, aldus directeur William van Rijn. “Onze technisch directeur Dirk Teeuwen was penningmeester bij een hockeyvereniging en besloot vanuit die functie om een applicatie te ontwikkelen voor de ledenadministratie.” Inmiddels wil het bedrijf meer bieden dan alleen een administratieprogramma. “We helpen clubs administreren, organiseren - denk aan vrijwilligers - en communiceren en denken ook mee over nieuwe verdienmodellen”, zegt Van Rijn.

XL29AllUnitedWilliamVanRijn copyDe applicatie die Teeuwen bouwde voor zijn eigen hockeyclub in Breda, werd vijftien jaar geleden al snel overgenomen door andere verenigingen in de buurt. Van Rijn: “Zo’n acht jaar geleden sloeg Teeuwen de handen ineen met Hugo de Bruijne, die een applicatie had om te communiceren. Samen met de ledenadministratie en de financiële administratie leverde dat een compleet pakket op, waarmee je de administratie direct kon koppelen aan je ledencommunicatie.”

700 verenigingen als klant
AllUnited nam een vlucht. “Inmiddels hebben we zo’n 700 verenigingen als klant”, vertelt Van Rijn trots. “Dat zijn vooral tennisverenigingen, maar we zijn ook de grootste leverancier op de atletiekmarkt, we leveren veel aan schaatsclubs, voetbalverenigingen, hockeyclubs, volleybalverenigingen en zwemclubs.” 

Voor de taekwondobond bouwde AllUnited een pakket op maat. Van Rijn: “Ons model is zeer divers toepasbaar omdat we meerdere lagen erin op kunnen nemen. Zo kunnen we bijvoorbeeld multisportverenigingen en bonden faciliteren. Bij de taekwondobond kun je inloggen op bondsniveau, verenigingsniveau, maar ook als lid. Al die niveaus hebben hun eigen rechten en kunnen hun eigen dingen doen, denk aan wedstrijdzaken, agenda’s, facturatie. Leden kunnen hun eigen gegevens aanpassen.” 

"Het gaat erom dat we via een koppeling met de bond sportspecifieke gegevens ophalen en ook andersom data verrijken"

Deuren open naar andere kleine bonden
XL29AllUnited-2Van Rijn hoopt dat het contract met Taekwondo Bond Nederland deuren opent naar andere kleine bonden. “Dit is voor het eerst dat we een integrale oplossing leveren voor een bond en alle verenigingen als geheel. We wilden graag kijken of we dat voor een relatief kleine bond konden optuigen. We werken ook voor andere bonden, maar die zijn meestal gebonden aan andere contracten, dus daar werken we meestal met koppelingen met andere systemen ”, legt Van Rijn uit.

De grootste uitdaging in de sportwereld is dat iedere sport zijn eigen specifieke gegevens heeft om te administreren. “Bij tennis willen ze bijvoorbeeld de spelerssterkte kunnen weergeven en de bondsnummers, en bij taekwondo gaat het om Dan- en Gup-graden en Kukkiwon-nummers. Het gaat erom dat we via een koppeling met de bond sportspecifieke gegevens ophalen en ook andersom data verrijken.”

Verdienmodellen
Los van alle gangbare administratieve zaken, wil AllUnited sportverenigingen en -bonden ook van dienst zijn bij het ontwikkelen van nieuwe verdienmodellen. Hoe ziet Van Rijn dat voor zich? “Dat doen we vooral door de communicatieve mogelijkheden te vergroten. We bouwen mogelijkheden in om sponsoruitingen te tonen binnen de applicaties en we werken samen met partners als SponsorVisie en Ads to Sport, die ook prima geïntegreerd kunnen worden op onze website. 

Voor meer informatie: www.allunited.nl

« terug

Reacties: 0

Reactie toevoegen

Naam*
E-mailadres*
Reactie*
Stuur mij een e-mail als er een nieuwe reactie wordt geplaatst