Skip Navigation LinksHome-Nieuws-Nieuwsberichten-Nieuwsbericht

Trampolineparken: sportief vermaak op steeds meer plekken

door: Thomas van Zijl | 8 juni 2017 

Turnverenigingen, stuntmannen, kinderen op een verjaardagsfeestje: iedereen is welkom om zich sportief uit te leven in de trampolineparken van Jumpsquare. De rage kwam overwaaien uit Amerika, maar inmiddels zijn er ook in Nederland steeds meer steden waar in grote fabriekshallen de industrie plaatsmaakt voor trampolines. Jumpsquare wil naam maken door het hele land en heeft al plannen in België.

Niet iedere hal leent zich voor een bestemming als trampolineparadijs. Vanaf een oppervlakte van tweeduizend vierkante meter wordt het interessant, als de hal tenminste relatief makkelijk te verbouwen valt en hoog genoeg is. Het gaat hier immers om springen in de overtreffende trap. De opbouw van de Jumpsquares ziet er overal hetzelfde uit, of die nu in Nieuwegein of Amsterdam staat. Bezoekers kunnen hun kunsten vertonen in verschillende zones, variërend van fun tot sport en van trick area tot free jump
XL20 Jumpsquare-1Bakermat van het trampolinespringen
Danny Smits is bij Jumpsquare formulemanager en verantwoordelijk voor het concept. Voor de laatste trends kijkt hij voornamelijk naar de bakermat van het trampolinespringen: Amerika. “We moeten vernieuwend zijn, mensen blijven verrassen. In Amsterdam doen we dat bijvoorbeeld door een half pipe te bouwen, dat wil zeggen twee schuine trampolines tegenover elkaar.”

"We letten op de uitstraling, zorgen voor de goede muziek en dat mensen aan de bar kwalitatief goed eten en drinken kunnen bestellen"

De vestiging in Amsterdam ging dit jaar open en dat was voor Jumpsquare een grote stap. Smits: “We vonden dat we daar moesten zitten, ook als teken voor onze ambitie. Het is toch de hoofdstad. Wij willen een A-merk zijn.” De concurrentie in Amsterdam is niettemin hevig en in de amusements- en entertainmentwereld draait veel om locatie. 

“De eigenaar van de hal heeft het ons echt gegund. Hij zag dat we iets bijzonders te bieden hebben”, zegt Smits daarover. Jumpsquare begon in Nieuwegein waar oprichters Bianca en Emile van Westing vandaan komen en waar ze al een monkey town hadden, een indoor speeltuin. Zij zijn ook eigenaar van de vestiging in Amsterdam, maar voor de verdere uitbreiding werkt Jumpsquare met franchisenemers. Het is voor Smits belangrijk dat bezoekers, onafhankelijk van naar welke vestiging zijn gaan, weten waar ze aan toe zijn. “Dat betekent dat we letten op de uitstraling, zorgen voor de goede muziek en dat mensen aan de bar kwalitatief goed eten en drinken kunnen bestellen.” 

Nieuwe vestigingen
XL20 Jumpsquare-2De groei van Jumpsquare verloopt gestaag, maar gaat de komende tijd een versnelling in. Smits verwacht dat er nog dit jaar nieuwe vestigingen open gaan. Ook veel Belgen zullen binnenkort vertier vinden op de trampolines. Iedere bezoeker mag zijn eigen weg vinden in de hal en kijken wat hij leuk vindt, zolang hij maar niet boven zijn macht springt. Om de risico’s in de gaten te houden en waar nodig in te grijpen, loopt er in de hal een master rond. De kans op ongelukken is al verkleind doordat alle gasten speciale sokken met een anti-sliplaag dragen, die ze na afloop mogen houden. De masters letten op veiligheid, maar hoeven tot nu toe niet vaak als politieagent op te treden. Smits: 

“De meeste mensen weten zelf echt wel waar ze toe in staat zijn en waar ze juist mee moeten oppassen. De eerste zwangere vrouw die bij ons de trampolines opgaat moet zich nog melden.” 

"Het stimuleert de bloedsomloop, vergroot de ademhalingscapaciteit en is natuurlijk bevorderlijk voor de coördinatie en het reactievermogen"

Sportieve uitdaging
Het publiek van de Jumpsquares is divers. De minimumleeftijd is tien jaar, een maximum is er niet. Hoe later het op de avond wordt, hoe ouder de bezoekers. Niet zelden zijn ze op de trampolines te vinden in verband met een teambuildingsuitje van een vereniging of bedrijf. Soms volgen ze een workshop om tips en tricks onder de knie te krijgen, maar de meeste bezoekers kiezen hun eigen parcours. De kans is groot dat ze de dag daarna met spierpijn wakker worden. Trampolinespringen mag dan in de eerste plaats vermaak zijn, het is wel degelijk een sportieve uitdaging: 

“Het is een oefening voor bijna alle spieren, stimuleert de bloedsomloop, vergroot de ademhalingscapaciteit en is natuurlijk bevorderlijk voor de coördinatie en het reactievermogen”, somt Smits op. “Kortom: wees welkom!” 

Voor meer informatie: www.jumpsquare.nl

« terug

Reacties: 0

Reactie toevoegen

Naam*
E-mailadres*
Reactie*
Stuur mij een e-mail als er een nieuwe reactie wordt geplaatst