Skip Navigation LinksHome-Nieuws-Nieuwsberichten-Nieuwsbericht

Sneakergala: méér dan een feest voor young professionals

door: Thomas van Zijl | 3 november 2016

De naam doet anders vermoeden, maar het aankomende Sneakergala heeft géén strenge dresscode. Toch is er een stevig deurbeleid: alleen young professionals die werkzaam zijn in de sport of het bedrijfsleven zijn op 25 november welkom in SX Eindhoven. Net als eerdere jaren wordt er goed gefeest, maar in vergelijking met eerdere edities heeft organisator Jong Oranje ook gekozen voor meer inhoud.

XL37Sneakergala-1Jong Oranje heeft als doelstelling young professionals die werken in de sport met elkaar te verbinden, maar ook zeker de blik naar buiten te richten. Op het Sneakergala wordt nadrukkelijk geprobeerd om het contact tussen sport en bedrijfsleven te verstevigen. ’Aanvoerder’ Tim Bödicker, in het dagelijks leven werkzaam bij sport & zaken, denkt dat die twee werelden veel van elkaar kunnen leren.

“Er zijn thema’s die binnen iedere branche terugkomen, bijvoorbeeld het inzetten van social media, andere communicatievraagstukken of juist juridische kwesties. Het is altijd goed om van gedachten te wisselen en nieuwe inzichten op te doen.” Die inzichten zullen niet wegvallen in het feestgedruis. De avond begint, in tegenstelling tot eerdere edities, met sessies met verschillende sprekers. Bödicker: “We zetten dit jaar meer in op de inhoud, met onder meer een presentatie van de kersverse directeur van de Nevobo Guido Davio. Maar geloof me, er blijft genoeg tijd over voor een feest.”

Verbinding centrale thema
Bödicker verwacht zo’n 150 aanwezigen die voor de sessie met sprekers, diner en het feest in totaal 32,50 euro betalen. “We financieren het Sneakergala zelf. Met dit aantal zijn we uit de kosten én hebben we een mooie avond.” Verbinding is en blijft voor Jong Oranje het centrale thema, ook op 25 november in Eindhoven. Wat die verbinding oplevert ? Nieuwe opdrachten voor young professionals uit het bedrijfsleven, andere ideeën en een dikker adressenboekje. Bödicker is er in ieder geval van overtuigd dat jonge werknemers in de sport elkaar sinds de oprichting van Jong Oranje steeds beter weten te vinden en een hechter collectief zijn gaan vormen.

“Binnen grote bedrijven en de overheid was het al langer traditie dat jongeren zich verenigen, in de sport zijn wij er mee begonnen.” De database beslaat inmiddels driehonderd namen van mensen die hoofdzakelijk werken bij NOC*NSF en de bij de koepel aangesloten bonden.

XL37Sneakergala-2

“Niet iedereen kan zich zomaar aanmelden, wij zijn er echt voor jonge werknemers in de sport”

Jong Oranje groeit, maar groei op zich is geen doelstelling. Zo is Jong Oranje, anders dan de Vonken van 2028, echt alleen bedoeld voor mensen die in de sport werken. De Vonken vormen een vereniging van young professionals die zich met ambitie inzetten voor het realiseren van hun droom: het binnenhalen van de Olympische Spelen in 2028. Ook werknemers uit bijvoorbeeld het onderwijs, of mensen in dienst van gemeenten zijn daarbij van harte uitgenodigd. Bödicker begrijpt die missie, maar wil het profiel en karakter van Jong Oranje niet laten verwateren. “Niet iedereen kan zich zomaar aanmelden, wij zijn er echt voor jonge werknemers in de sport. Die groep is wat ons betreft al groot en divers genoeg.”

Belang jongeren
De ‘aanvoerder’ van Jong Oranje stelt vast dat steeds meer bonden en ook NOC*NSF het belang van jongeren in de sport inzien. Zij weten de weg naar Jong Oranje als gesprekspartner steeds vaker te vinden, bijvoorbeeld als het gaat over nieuwe manieren van communiceren met leden en medewerkers. De presentatie van het beleidsplan Sportagenda 2017+ illustreert dat. Bödicker:

“Dat is een dik document met veel tekst. Wij hebben al die informatie op eigen initiatief samengevat in overzichtelijke infographics die nu ook door NOC*NSF worden gebruikt en verspreid.” De sport, zegt Bödicker, blijft op dit moment soms een beetje achter op terreinen waar juist jongeren winst kunnen boeken. “Snel innoveren, nieuwe groepen aanspreken, social media inzetten; op die gebieden bundelen wij als Jong Oranje de nodige kennis. Daar kunnen dus veel mensen van profiteren.”

Voor meer informatie: www.wijzijnjongoranje.nl

XL37Sneakergala-3

« terug

Reacties: 0

Reactie toevoegen

Naam*
E-mailadres*
Reactie*
Stuur mij een e-mail als er een nieuwe reactie wordt geplaatst