Skip Navigation LinksHome-Nieuws-Nieuws Alert-Item

Harde conclusies na onderzoek naar misstanden bij Nederlands dameshockeyelftal 31 maart 2022

De ambities en wil om te winnen waren de afgelopen jaren binnen het Nederlands dameshockeyelftal zo groot dat een ‘blinde vlek’ is ontstaan voor het welzijn van de speelsters. Binnen het team werden relationele en emotionele struggles en problemen met mentaal welzijn niet opgemerkt. Een aanzienlijk deel van de internationals – en ook enkele leden van de staf – hebben hierdoor (grote) druk, onzekerheid en angsten ervaren.

nlhockeyDat zijn de harde conclusies van het onafhankelijk onderzoek naar de misstanden bij het Nederlands dameshockeyelftal uitgevoerd door Fijbes Consultancy dat op 31 maart door de KNHB wereldkundig is gemaakt.

Het bureau Fijbes Consultancy werd vorig jaar door de KNHB ingeschakeld nadat in de evaluatie van de gewonnen Olympische Spelen duidelijk werd dat een aanzienlijk deel van de spelersgroep grote moeite had met de prestatiecultuur bij Oranje.

Niet het hele rapport is openbaar gemaakt. Dit om - volgens de KNHB - 'de vertrouwelijkheid en privacy van de deelnemers aan het onderzoek te kunnen blijven garanderen'. Alleen een samenvatting is nu gepubliceerd, eentje die niet door het onderzoeksbureau maar door de KNHB is opgesteld. De samenvatting zou volgens dat bureau overeenkomen met de uitkomsten van het onderzoek, zo stelt de KNHB.

Voor meer informatie: Samenvatting door de KNHB van de rapportage en bevindingen door Fijbes Consultancy naar aanleiding van het onderzoek naar het prestatieklimaat van het Nederlands Elftal Dames

« terug

Reacties: 0

Reactie toevoegen

Naam*
E-mailadres*
Reactie*
Stuur mij een e-mail als er een nieuwe reactie wordt geplaatst