Skip Navigation LinksHome-Nieuws-Nieuws Alert-Item

Kandidaat-raadsleden, wethouders en Kamerleden stemmen 'sport voor iedereen' 15 maart 2022

PERSBERICHT

Op 16 maart vinden de Gemeenteraadsverkiezingen 2022 plaats. Stichting Life Goals Nederland vraagt daarom door heel Nederland aandacht voor sport voor iedereen aan de lokale politiek. En met iedereen bedoelen zij ook sociaal kwetsbaren, zoals dak- en thuislozen, (ex)-verslaafden, statushouders en mensen met ggz-problematiek. Meerdere kandidaat-raadsleden uit Den Haag, Groningen, Utrecht, Apeldoorn, Nijmegen en Amsterdam steunden deze visie en brachten tijdens de verschillende georganiseerde Sport- en Verkiezingsdebatten hun stem uit voor ‘sport voor iedereen, dus óók sociaal kwetsbaren’. Op het Plein in Den Haag brachten naast lokale politici ook Tweede Kamerleden en de wethouder Sport, Hilbert Bredemeijer, hun stem uit.

De groep sociaal kwetsbaren wordt steeds groter en wordt helaas te vaak niet bereikt door het reguliere sportaanbod. Terwijl sport juist voor hen het verschil kan maken. Om aandacht te vragen voor deze vergeten groep heeft Stichting Life Goals het Life Goals-stemhokje ontworpen. Zo inspireren zij gemeenteraadsleden om sport voor iedereen hoger op de politieke agenda te zetten. Zodra je het stemhokje ingestapt bent, luister je daar in een video naar het verhaal van één van de Life Goals deelnemers en breng je daarna je stem uit middels een stembiljet voor ‘sport voor iedereen, dus óók sociaal kwetsbaren’.

hilbert

"Door mijn ervaringen in de sport zit ik beter in mijn vel, en ik ben daarin niet alleen. Duizenden anderen in Nederland hebben zo iedere dag baat bij hun sport”

In één van de video’s in het stemhokje vertelt een deelnemer, Saskia, hoe sport haar heeft geholpen na 25 jaar lang meermaals de verkeerde diagnose gekregen te hebben.
“Ik heb veel therapieën gehad die averechts werkten. Het enige wat bij mij werkte om mijn hoofd leeg te maken, was sporten. Ik merkte dat ik tijdens voetbal niet aan problemen dacht, ik was bezig met het spel en kreeg meer energie. Helaas kwamen er binnen de GGZ-bezuinigingen, waardoor er veel sport wegviel. Wat wel bleef, was het sporten bij Life Goals. Hier kan je sporten zonder gedoe, je bent wie je bent. Door mijn ervaringen in de sport zit ik beter in mijn vel, en ik ben daarin niet alleen. Duizenden anderen in Nederland hebben zo iedere dag baat bij hun sport.”

Ook Arne de Groote, directeur van Stichting Life Goals Nederland, benadrukt het belang van structureel sportaanbod voor deze doelgroep: “Sport zorgt er bij deze doelgroep voor dat ze nieuw perspectief krijgen en nieuwe sociale contacten opdoen. Daarbij heeft sport voor elk mens – ongeacht je situatie – positieve effecten op zowel de mentale als fysieke gezondheid”.

Ook de visie van Stichting Life Goals steunen? Dat kan! Kijk op
www.stichtinglifegoals.nl/gemeenteraadsverkiezingen hoe jij ook digitaal je stem uit kan brengen voor ‘sport voor iedereen, dus óók sociaal kwetsbaren’.

bba

« terug