Skip Navigation LinksHome-Nieuws-Nieuws Alert-Item

Vrouw & Sportprijs 2022 9 maart 2022

(ingekort) Persbericht | 9 maart 2022

Gisteravond is in Amsterdam de Vrouw & Sportprijs 2022 uitgereikt. Dit gebeurde live vanuit het Dr. Meurerhuis van Hogeschool van Amsterdam tijdens een drukbezochte (online) bijeenkomst van het Landelijk Netwerk voor Vrouwen in de Sport (LNVS).

De Vrouw & Sportprijs is bedoeld voor een vrouw die zonder enige twijfel de vrouw in de sport een gezicht heeft gegeven. Aan deze algemene omschrijving wordt jaarlijks een speciaal thema toegevoegd. Een van de kenmerken van het speciale thema is, dat degene die de prijs ontvangt, ook aandacht heeft voor een meer landelijke uitstraling in het sportdomein.

"Met passie, rust en vastberadenheid heeft zij ervoor gezorgd, dat een veilige sportomgeving op de politieke agenda is gekomen"

Het thema voor 2022 was ‘Een rechte rug’, ofwel welke vrouw heeft zich vorig jaar met name ingezet voor Integriteit in de sport? In de sport is het immers belangrijk dat je eerlijk en oprecht bent. Op het sportveld, maar ook in de bestuurskamer. De jury heeft aangegeven niet alleen te kijken naar hoe deze vrouw een rol heeft gespeeld in individuele situaties en naar de impact die haar handelen heeft gehad op de omgeving, maar ook hoe zij in structurele zin het integriteitsbewustzijn op de kaart heeft gekregen.

miriamreijnenNa rijp beraad heeft de jury besloten de prijs uit te reiken aan Miriam Reijnen, Coördinator bij het Centrum voor veilige Sport Nederland (CVSN). Naar aanleiding van de uitkomsten van het onderzoek naar seksuele intimidatie door de Commissie de Vries, heeft Reijnen grotendeels eigenhandig het voormalig ‘Vertrouwenspunt Sport’ omgebouwd tot een centrum dat voldoet aan alle eisen. Zij heeft een route uitgestippeld voor sociale veiligheid binnen de sport en daarbij een divers team aan medewerkers gezocht die daaraan bij konden dragen.
 
Volgens een van de mensen die haar hebben genomineerd, maakt Reijnen zich met hard en ziel hard om recht te doen aan slachtoffers en beschuldigden van grensoverschrijdend gedrag in de sport. Met passie, rust en vastberadenheid heeft zij ervoor gezorgd, dat een veilige sportomgeving op de politieke agenda is gekomen en besproken wordt op bonds- en commissievergaderingen. Zij heeft een landelijke uitstraling gecreëerd om een veilige sport een breed fundament te geven. Zij ‘empowert’ mensen om ook integriteit hoog in het vaandel te hebben.

"Haar medewerkers beschrijven haar als een fantastisch persoon die altijd ‘aan’ staat en oog en oor heeft voor haar medewerkers"

Miriam Reijnen is ook adviseur van het Team Integrity en Governance. In die rol vraagt ze aandacht voor het belang van goede incident-opvolging. Maar zij heeft ook aandacht voor preventie in de vorm van voorlichtingscampagnes en E-learnings. Binnen haar groep geldt Reijnen als het ethisch kompas. Een eretitel. Haar medewerkers beschrijven haar als een fantastisch persoon die altijd ‘aan’ staat en oog en oor heeft voor haar medewerkers die in complexe situaties behoefte hebben aan iemand die met een grondige analyse hen weer op het spoor zet in een ethisch juiste richting.

Naar het oordeel van de Jury voldoet Miriam Reijnen aan alle facetten van een vrouw die integriteit in de sport in een hoog vaandel heeft zowel in individuele situaties als in het op de kaart zetten van een structureel integriteitsbewustzijn binnen de cultuur van haar organisatie en daarbuiten.

Jury
De Vrouw & Sportprijs Jury bestaat uit Marijke Fleuren(voorzitter), Antje Diertens, Anneke van Zanen, Erna Truijens en Kirsten van de Ven.

Voor meer informatie: zie hier het volledige persbericht op de site van de Vereniging voor Diversiteit en Leiderschap in de Sport

« terug

Reacties: 0

Reactie toevoegen

Naam*
E-mailadres*
Reactie*
Stuur mij een e-mail als er een nieuwe reactie wordt geplaatst