Skip Navigation LinksHome-Nieuws-Nieuws Alert-Item

Vrouw & Sport prijs 2022 19 januari 2022

Elk jaar wordt op Internationale Vrouwendag, 8 maart, de Vrouw & Sport prijs uitgereikt. Deze prijs wordt uitgereikt aan een vrouw die sport hoog in het vaandel heeft staan en daarnaast mét sport een maatschappelijk doel dient, op welke wijze dan ook.

SidraRajaHet Landelijk Netwerk Vrouwen in de Sport is op zoek naar kandidaten voor de Vrouw & Sport prijs 2022. Wie past het best  in bijgaande omschrijving? Een (sport) vrouw die zich in 2021 met name ingezet heeft voor integriteit in de sport. In de sport is het namelijk belangrijk dat je eerlijk en oprecht bent. Dat je goed met vertrouwelijke informatie om kunt gaan bijvoorbeeld of dat je geen ongewenst gedrag tolereert. Je toont durf en daadkracht en overtuigt anderen om hetzelfde te doen. Binnen de wedstrijd is fair play een aanvaard beginsel, maar buiten de wedstrijd geldt het net zo goed. Iedereen moet veilig en zorgeloos kunnen sporten. Onveilig gedrag moet aan de kaak worden gesteld. Op het sportveld én in de bestuurskamer. Eerlijkheid en rechtvaardigheid staan voorop. Sport staat voor deze waarden en heeft daarmee de verantwoordelijkheid deze waarden in de maatschappij telkens weer voor het voetlicht te brengen.

De jury kijkt ook hoe kandidaten in structurele zin het integriteitsbewustzijn binnen de cultuur van de organisatie op de kaart heeft gekregen

Voor deze prijs kunnen vrouwen worden genomineerd die binnen een club, bond, federatie, sportafdeling van een gemeente of in een functie binnen de anders georganiseerde sport voldoen aan bovenstaande beschrijving en dat overtuigend voor het voetlicht kunnen brengen.

De jury zal niet alleen kijken naar hoe deze vrouw een rol heeft gespeeld in individuele situaties en naar de impact die haar handelen heeft gehad op de omgeving, maar ook hoe zij in structurele zin het integriteitsbewustzijn binnen de cultuur van de organisatie op de kaart heeft gekregen.

Indien nodig, zal de jury een kandidaat om een toelichting kunnen vragen.

Aanmelden van kandidaten
Ben jij een kandidaat of weet jij een kandidaat? Laat haar het formulier onderaan deze bladzijde invullen en opsturen.

Voor meer informatie: 'Sidra Raja beloond voor 'uitstekend vrouwelijk leiderschap' 

« terug

Reacties: 0

Reactie toevoegen

Naam*
E-mailadres*
Reactie*
Stuur mij een e-mail als er een nieuwe reactie wordt geplaatst