Skip Navigation LinksHome-Nieuws-Nieuws Alert-Item

"We zijn in alle opzichten klaar voor de toekomst!" 10 juni 2021

HC Spire ontving € 5.000,- van de VriendenLoterij: ‘We hebben het clubhuis een prachtig interieur kunnen geven’

Dit jaar benoemt de VriendenLoterij weer honderd clubs, verenigingen en stichtingen tot ‘Clubs van de Week’. Zij krijgen een bijdrage van € 5.000,- om een specifiek doel of maatschappelijk project te realiseren. Voor hockeyclub Spire kwam de schenking afgelopen jaar goed van pas bij de bouw van haar nieuwe clubhuis. Bestuurslid Hans Schrijver: “Dat was een hele aangename verrassing!”

vl-1Ooit was HC Spire de kleinste club van Nederland, vertelt Hans. “Inmiddels hebben we ruim 150 leden uit Hoogwoud en omliggende dorpen. We zijn een echte regioclub en hebben gezelligheid en verbinding hoog in het vaandel staan. Met evenementen als familietoernooien, feestjes draait het om veel meer dan alleen sporten. Om dat allemaal te kunnen bieden is een degelijk clubhuis essentieel…

Houten bouwkeet
Het clubhuis van Spire stond er echter al sinds de oprichting van de vereniging. Na 35 jaar was het houten gebouw, op zijn zachts gezegd, een bouwval. Ondanks wat reparaties hier en daar wisten we dat de bouw van een nieuw clubhuis onvermijdelijk was. Maar dat heb je niet zomaar voor elkaar. Na toestemming van de gemeente, een toegekende subsidie en allerlei extra acties konden we vorig jaar dan echt beginnen! De fundering en staalconstructie werd door een aannemer neergezet, waarna we met vrijwilligers de rest hebben aangepakt. Van het zetten van de tussenwanden tot het schilderen van de muren, voor elke klus stonden leden klaar. Dat is toch het echte clubgevoel?

"Mede dankzij dit bedrag hebben we het clubhuis een prachtig interieur kunnen geven met goede meubels en een nieuwe bar"
 

hcspire2In die tijd hebben we ons ook aangemeld voor Clubs van de Week. De VriendenLoterij kenden we al, omdat we een paar jaar geleden een belactie hebben gehouden. Destijds heeft dat een mooi bedrag opgeleverd en nog steeds zijn we ieder kwartaal erg blij met de extra inkomsten die we dankzij de loten ontvangen. Toen we bericht kregen dat we de schenking van € 5.000,- zouden ontvangen was dat een hele aangename verrassing. Mede dankzij dit bedrag hebben we het clubhuis een prachtig interieur kunnen geven met goede meubels en een nieuwe bar. Dit soort kosten zijn vaak een sluitpost, dus het was fijn dat we de bijdrage hiervoor konden gebruiken.

Klaar voor de toekomst
Na de zomervakantie hopen we dat de competitie weer normaal van start gaat. Op dit moment zetten we de puntjes op de i om het nieuwe clubhuis voor die tijd te kunnen openen. Met een gloednieuw, duurzaam gebouw kunnen zelfs onze kleinste hockeyers nog vele jaren vooruit en kunnen we hopelijk nog meer leden verwelkomen. We zijn in alle opzichten klaar voor de toekomst!”

Clubs van de week
Clubs van de Week is door de VriendenLoterij in het leven geroepen om clubs, verenigingen en stichtingen in Nederland een steuntje in de rug te geven. Kan jouw club wel zo’n steuntje gebruiken? Meld je club dan aan op www.vriendenloterij.nl/clubsvandeweek en wie weet kunnen jullie dit jaar ook zo’n mooi project realiseren!
« terug

Reacties: 0

Reactie toevoegen

Naam*
E-mailadres*
Reactie*
Stuur mij een e-mail als er een nieuwe reactie wordt geplaatst