Skip Navigation LinksHome-Nieuws-Nieuws Alert-Item

“Dit is een oppepper van heb ik jou daar!” 31 mei 2021

Voetbalclub Saenden gaat het nieuwe seizoen droog tegemoet dankzij 5.000 euro van de VriendenLoterij

Dit jaar benoemt de VriendenLoterij weer 100 clubs, verenigingen en stichtingen tot ‘Clubs van de Week’. Zij krijgen een bijdrage van 5.000 euro om een specifiek doel of maatschappelijk project te realiseren. Afgelopen jaar was RKVV Saenden uit Wormerveer een van de gelukkigen. Met het ontvangen bedrag verving de voetbalclub eindelijk de roestige, lekkende platen boven haar tribune. Voorzitter Ron Rijkers: “Dit is een oppepper van heb ik jou daar!”

vl-1Bij RKVV Saenden draait het om veel meer dan alleen het spelletje, vertelt Ron. “Op het veld doen we het goed hoor. Het eerste elftal staat ongeslagen bovenaan en ook ons damesteam is lekker bezig. Maar ons belangrijkste doel is sporten voor iedereen toegankelijk te maken. De contributie houden we daarom zo laag mogelijk. Ook van groot belang: gezelligheid! Op de club kent iedereen elkaar. En onze tribune en terras zijn vaak afgeladen. In ‘normale tijden’ dan.

Weggevallen inkomsten
Het afgelopen jaar was verre van normaal. Een groot deel van onze inkomsten viel dan ook weg. Om te overleven hebben we geïnvesteerd in zaken als zonnepanelen en LED-verlichting. Andere projecten blijven dan liggen. Zo was ons roestige, lekkende tribunedak al tijden aan vervanging toe. Iedere regenbui was het raak, een droog plekje vinden was dan lastig. Ik kon mijn geluk niet op toen een van de jeugdleiders mij afgelopen najaar wees op ‘Clubs van de Week’. 5.000 euro, daar zouden we eindelijk die nieuwe dakplaten mee kunnen aanschaffen…

"Met een groep vrijwilligers hebben we de klus geklaard. Daardoor hoefden we met de schenking alleen het materiaal aan te schaffen en konden we ook nog eens het terras meenemen"

vl-2Een paar weken na het invullen van het aanmeldformulier kreeg ik een berichtje dat onze aanvraag was goedgekeurd. Het was voor mij een lastige week. En dan komt er zoiets tussendoor. Een oppepper van heb ik jou daar! Maar dat geldt voor de hele vereniging. Met een groep vrijwilligers hebben we de klus geklaard. Daardoor hoefden we met de schenking alleen het materiaal aan te schaffen en konden we ook nog eens het terras meenemen. Nu zijn we helemaal klaar voor het nieuwe seizoen. Als vanouds mét onze twaalfde man, het publiek!

De toekomst van Saenden
Clubs van de Week was niet onze eerste kennismaking met de VriendenLoterij. Sinds een belactie een paar jaar geleden spelen veel leden mee met een lot voor onze club. Die extra inkomsten elk kwartaal gaan steevast in onze jeugdpot. Daarmee bekostigen we materialen en activiteiten voor die 140 jongens en meiden: de toekomst van Saenden. Als iedereen dit najaar weer (droog en wel) langs de lijn staat, zetten we dus snel weer zo’n actie op!”

Clubs van de week
Clubs van de Week is door de VriendenLoterij in het leven geroepen om clubs, verenigingen en stichtingen in Nederland een steuntje in de rug te geven. Kan jouw club wel zo’n steuntje gebruiken? Meld je club dan aan op www.vriendenloterij.nl/clubsvandeweek en wie weet kunnen jullie dit jaar ook zo’n mooi project realiseren!
« terug