Skip Navigation LinksHome-Nieuws-Nieuws Alert-Item

50.000 euro voor initiatief dat Nederland in beweging brengt 9 december 2020

Persbericht

Rijswijk, 9 december 2020 - Nederlandse Loterij reikt voor de vierde keer de Nederlandse Loterij In Beweging Prijs uit. Met deze prijs wordt een initiatief dat Nederland in beweging brengt met 50.000 euro beloond. Nederlanders kunnen vanaf vandaag hun initiatief aanmelden om kans te maken op de prijs. De jury onder leiding van Bibian Mentel maakt in mei 2021 de winnaar bekend.

Kandidaten kunnen zich tot 1 maart 2021 aanmelden via deze link. Alle aanmeldingen worden op basis van een aantal criteria beoordeeld. Zo wordt getoetst hoe het initiatief Nederlanders in beweging krijgt. Ook beoordeelt de jury de inzendingen op impact, creativiteit, uitvoerbaarheid, moed en originaliteit.Winnaars
Nederlandse Loterij heeft een heldere ambitie en draagt bij aan een gelukkig, gezond en sportief Nederland. Om deze missie extra kracht bij te zetten, is de Nederlandse Loterij In Beweging Prijs geïntroduceerd. Meerdere initiatieven werden al bekroond met de prijs. Zo ging in het eerste jaar het initiatief ‘Oud Geleerd Jong Gedaan’ met de prijs naar huis, gevolgd door het initiatief ZekerBewegen van Judo Bond Nederland in het tweede jaar. Afgelopen jaar heeft de jury alle vier de genomineerden aangewezen als winnaar: het Danspaleis, Meet-n-Move, Kantinebaas en de Onbeperkte Elfstedentocht. Vanwege de coronamaatregelen en de impact ervan op Nederland is besloten de prijzenpot onder deze vier genomineerden te verdelen.

De jury maakt begin april bekend welke vier initiatieven zijn genomineerd voor de Nederlandse Loterij In Beweging Prijs

De onafhankelijke jury
De jury van de Nederlandse Loterij In Beweging Prijs bestaat uit vijf prominente Nederlanders die verschillende sectoren vertegenwoordigen op het gebied van sport, gezondheid, welzijn en beweging: Bibian Mentel, Hedy d’Ancona, Marjan Olfers, Hugo Borst en Pieter van den Hoogenband.

Bekendmaking winnaar
De jury maakt begin april bekend welke vier initiatieven zijn genomineerd voor de Nederlandse Loterij In Beweging Prijs. In mei maakt de jury vervolgens bekend welke persoon of instelling 50.000 euro heeft gewonnen. Naast de winnaar ontvangen de drie andere genomineerde initiatieven een mooie geldprijs van 5.000 euro.


NedLotOver Nederlandse Loterij
Nederlandse Loterij is de naam achter zeven bekende kansspelen: Staatsloterij, Lotto, Eurojackpot, Miljoenenspel, Lucky Day, Krasloten en TOTO. In 2019 heeft Nederlandse Loterij € 894,7 miljoen aan prijzengeld uitgekeerd aan haar spelers (inclusief kansspelbelasting). Jaarlijks geeft Nederlandse Loterij vrijwel haar gehele opbrengst aan de Nederlandse sport via het NOC*NSF, aan 18 goede doelen op het gebied van gezondheid, beweging en welzijn en aan de Nederlandse samenleving via het ministerie van Financiën. In 2019 ging het om een bedrag van ruim € 173 miljoen.

« terug