Skip Navigation LinksHome-Nieuws-Nieuws Alert-Item

Nederlandse sportwereld maakt gezamenlijk een vuist tegen corona met de 4x4 Challenge 1 april 2020

PERSBERICHT | 1 april 2020

Op zaterdag 4 april komt Nederland in beweging voor 4 verschillende goede doelen die nu alle hulp enorm goed kunnen gebruiken. De Nederlandse sportwereld heeft zich verenigd en maakt een gezamenlijke vuist tegen het coronavirus. Middels de ‘4x4 Challenge’ en de bijbehorende app wordt Nederland uitgedaagd om op 4 april 4 kilometer of 4 minuten te bewegen en minimaal 4 euro te doneren 4 de zorg, 4 de ouderen, 4 de minder bedeelden en 4 de kinderen. De 4x4 Challenge app is een initiatief van sportmarketingbureau Sportunity in samenwerking met de 4 goede doelen, sportbonden, sportorganisaties en verschillende sporters. Zoals sport in normale tijden verenigt moet ook deze 4x4 Challenge ons verenigen door samen te bewegen maar dan op afstand.

Wereldwijd zetten sporters zich in voor de strijd tegen het coronavirus, zoals onder andere te lezen in dit artikel van de NOS. NOC*NSF publiceerde in samenwerking met de KNVB, Amsterdam UMC en Vereniging van Sportgeneeskunde recent deze sport- en beweegadviezen. Hierin is te lezen hoe jij in deze tijd nog kan bewegen en ook wat het belang voor je geest en gezondheid is om in beweging te blijven. Nu verbindt de Nederlandse sportwereld zich met elkaar om dat beweegmoment ook in te zetten in de strijd tegen corona. Miljoenen Nederlanders zitten immers binnenshuis af te wachten totdat de coronacrisis tot rust komt en voeren verschillende challenges uit om zich te vermaken. Zij willen juist nu ook graag hun steentje bijdragen en iets kunnen betekenen voor de samenleving. De 4x4 Challenge maakt dat mensen individueel 4 kilometer of 4 minuten in beweging komen, maar toch digitaal ‘samen kunnen komen’ en tegelijkertijd een bijdrage kunnen leveren aan goede doelen die het geld goed kunnen gebruiken, juist nu.

challenge

De 4x4 Challenge app
Vanuit de sport zijn al allerlei challenges gestart om mensen thuis te vermaken en in beweging te houden. Middels de 4x4 Challenge worden al deze individuele initiatieven digitaal met elkaar verbonden en direct ingezet voor de goede doelen. Zo kan Nederland en de Nederlandse sport zich (weer) verenigen op gepaste afstand, maar toch een gevoel creëren van samen zijn. Deelnemers kunnen via de app de challenge starten en daarmee hun 4 kilometer of 4 minuten beweging vastleggen. Als je ervoor kiest om 4 kilometer af te leggen, dan wordt dit in de app gevolgd middels GPS. Tijdens de challenge kun je live zien hoeveel geld er al opgehaald is door alle deelnemers. Na het voltooien van de challenge kan de donatie gedaan worden.

Voor de zorg, ouderen, kinderen en minderbedeelden
challengeAPPDeelnemers van de 4x4 Challenge komen in actie 4 de zorg (Rode Kruis), 4 de ouderen (Het Nationaal Ouderenfonds), 4 de minderbedeelden (Voedselbank) en 4 de kinderen (Stichting Leergeld). Deze vier goede doelen dragen ook actief bij aan de promotie van de 4x4 Challenge en zullen hun eigen ambassadeurs inzetten. Elke deelnemer wordt gevraagd om minimaal 4 euro te doneren, maar is vrij om de donatie op te hogen met een bedrag naar keuze.

De sportwereld in actie
Sportbonden, (professionele) voetbal- en schaatsteams en individuele sporters zullen op 4 april in beweging komen door hun eigen 4 minuten of 4 kilometer challenge uit te voeren. De sportwereld maakt een vuist tegen corona en probeert ook in deze tijden Nederland in beweging te brengen en op afstand te verenigen.

Niet met elkaar, wel 4 elkaar
Alle deelnemers wordt nadrukkelijk gevraagd om tijdens het uitvoeren van de challenge de richtlijnen van het RIVM in acht te nemen. Het is de bedoeling om de challenge individueel uit te voeren en op minimaal 1,5 meter afstand van anderen. Tijdens de challenge wordt niet met elkaar bewogen, maar wel voor elkaar.

Voor meer informatie: www.4x4challenge.app of info@4x4challenge.app. De app is gratis te downloaden in de App Store of de Play Store (binnenkort beschikbaar).
 

De 4x4 Challenge is online te volgen via Instagram, Facebook en Twitter. Op social media wordt gebruik gemaakt van de hashtags:  #4elkaar #4Nederland #beweegopafstand #4x4Challenge


Contactgegevens 4x4 Challenge
Sportunity B.V.
Niels Schut
niels@sportunity.nu
06-2220 6867

« terug

Reacties: 0

Reactie toevoegen

Naam*
E-mailadres*
Reactie*
Stuur mij een e-mail als er een nieuwe reactie wordt geplaatst