Skip Navigation LinksHome-Nieuws-Nieuws Alert-Item

'Vergeet de ruggengraat van de georganiseerde sport niet' 13 november 2019

De werkgeversorganisatie Werkgevers in de Sport (WOS) maakt zich zorgen over de ontwikkeling van de arbeidsmarkt in de sportsector en heeft om die reden een brandbrief gestuurd aan de Vaste Kamercommissie voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport. De reden daarvoor is het volgende.

logoWOSHet Sportakkoord formuleert opdrachten aan o.m. de sport om de participatie te verhogen, ter bevordering van o.m. gezondheid en eenzaamheid. Tegelijkertijd zijn de inkomsten van bonden en sportservicebureaus steeds meer onder druk komen te staan. Afdrachten vanuit NOC*NSF alsook gemeentelijke bijdragen werden niet geïndexeerd of liepen terug. Om dat te compenseren was er vaak geen mogelijkheid om contributies te verhogen teneinde de drempel om te (gaan) sporten niet hoger te maken.

"Er ligt een groot vraagstuk op tafel bij het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport over de toekomstige ontwikkeling van de arbeidsmarkt in de sportsector"

Lasten nemen toe
Aan de andere kant nemen de lasten van bonden en sportservicebureaus noodgedwongen toe, want in de huidige CAO Sport zijn afspraken gemaakt over indexering van salarissen. De werkgeversorganisatie Werkgevers in de Sport (WOS) vindt de situatie zorgwekkend, aangezien het Sportakkoord nauwelijks financiële ondersteuning aan bonden en sportservicebureaus biedt maar wel hogere eisen aan hen stelt.  

Er ligt volgens de WOS al met al een groot vraagstuk op tafel bij het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport over de toekomstige ontwikkeling van de arbeidsmarkt in de sportsector.  

Voor meer informatie: brief WOS aan Vaste Kamercommissie voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport (pdf)  

« terug

Reacties: 0

Reactie toevoegen

Naam*
E-mailadres*
Reactie*
Stuur mij een e-mail als er een nieuwe reactie wordt geplaatst