Skip Navigation LinksHome-Nieuws-Nieuws Alert-Item

Brancherapport Sport is verschenen 10 november 2019

De Nederlandse Sportraad (NLsportraad) heeft - naar aanleiding van haar eigen werkprogramma en de adviesaanvraag van de Minister van Medische Zorg en Sport vanuit de ondertekening van het nationaal sportakkoord - aan KPMG gevraagd het Brancherapport Sport op te stellen. Het rapport is een feitelijke weergave van de huidige staat van de branche en de ontwikkelingen van de afgelopen tien jaar die daartoe geleid hebben. Het rapport is onlangs afgerond en vanaf 10 november 23.00 uur openbaar.

Specifiek in het rapport staat de omvang, organisatie en financiering van de sportbranche in Nederland centraal. De NLsportraad zal deze feitelijke weergave gebruiken om een advies te ontwikkelen over de toekomstbestendigheid van de organisatie en financiering van de Nederlandse sportbranche. Het onderzoek dat ten grondslag lag aan het Brancherapport Sport is uitgevoerd door middel van het bundelen, combineren en analyseren van beschikbare data en inzichten uit de vele reeds bestaande onderzoeken naar (aspecten van) de Nederlandse sport.

Het brancherapport is gericht op de Nederlandse sportbranche, breedtesport als vrijetijdsbesteding en de ondersteunde topsport in Nederland

Trends, kansen en bedreigingen
In aanvulling op het dataonderzoek is een interviewprogramma met experts en stakeholders uit de Nederlandse sport uitgevoerd om de belangrijkste trends, kansen en bedreigingen voor de sport in Nederland in kaart te brengen. Het brancherapport is gericht op de Nederlandse sportbranche, breedtesport als vrijetijdsbesteding en de ondersteunde topsport in Nederland. Commerciƫle topsport, sport als middel in de zorg of onderwijs en de organisatie van grote topsportevenementen vormen geen onderdeel van het Brancherapport Sport.

Klik hier om het Brancherapport Sport te downloaden

kpmg638

« terug

Reacties: 1

loek jorritsma
11-11-2019

Breed en uitgebreid rapport. En dan nu beleid gaan maken.

Reactie toevoegen

Naam*
E-mailadres*
Reactie*
Stuur mij een e-mail als er een nieuwe reactie wordt geplaatst