Skip Navigation LinksHome-Nieuws-Nieuws Alert-Item

Neptunus bouwt én zwemt de Amsterdam City Swim 9 september 2016

PERSBERICHT Neptunus

Komend weekend is het zover: op zondag 11 september gaat de vijfde editie van de Amsterdam City Swim van start. Met ruim 1,4 miljoen euro op de donatieteller springen aanstaande zondag ruim 2500 deelnemers in het diepe voor ALS. Neptunus bouwt niet alleen de tijdelijke accommodaties maar zwemt zélf ook mee om de strijd te steunen.

Ter ere van het vijfjarige jubileum is dit jaar ook de Amsterdam Late Night City Swim georganiseerd waar honderd deelnemers, waaronder ook voormalig directeur Hans Eilers (70), met elkaar de strijd aan gaan voor de titel 'Kampioen van de Keizersgracht'. Op zondag 11 september zullen maar liefst negen collega’s en vrienden van Neptunus de Amsterdamse grachten trotseren om de strijd tegen ALS te steunen.
ASC-1

Dit jaar gaan maar liefst negen collega’s meezwemmen om geld op te halen tegen ALS, dat is toch geweldig!

Neptunus draagt zo op verschillende manieren een steentje bij. De specialist in demontabel bouwen levert namelijk ook alle tijdelijke accommodaties voor de Amsterdam City Swim. Dorrie Eilers, directeur van Neptunus: “De Amsterdam City Swim is voor ons een bijzonder evenement. We zijn trots op zowel onze facilitaire als onze persoonlijke bijdrage. Dit jaar gaan maar liefst negen collega’s meezwemmen om geld op te halen tegen ALS, dat is toch geweldig!”

Bente Feldberg, voorzitter van de Stichting Amsterdam City Swim, is buitengewoon verheugd met de steun van Neptunus: “De stichting heeft met haar internationale ambitie de droom uitgesproken om wereldwijd de strijd tegen ALS aan te gaan en internationale samenwerking daaromtrent te verbeteren. Daarom zijn we op zoek naar stevige merken zoals Neptunus die onze City Swim merk sterker maken, dat ons helpt in de strijd tegen ALS en de publiciteit rondom deze nog steeds ongeneeslijke ziekte”.

Donaties
Vanaf het Marine Etablissement Amsterdam staan weer een groot aantal prominenten aan de start om geld in te zamelen voor onderzoek tegen de ongeneeslijke en dodelijke spierziekte ALS.

In de vier voorgaande edities van de Amsterdam City Swim is er ruim 6,5 miljoen euro aan donaties bijeengebracht voor de strijd tegen ALS. Dankzij donaties zijn wetenschappers al een stap verder in de zoektocht naar een behandeling. Toch zijn we er nog niet. Meer geld is nodig om dit belangrijke onderzoek voor te zetten.

Olympisch zwemkampioen en ambassadeur van ACS Pieter van den Hoogenband en olympische kampioen open water zwemmen Ferry Weertman zijn aanwezig. Ook Beau van Erven Dorens, Edith van Dijk en het DJ-team van Radio Veronica zijn net als het voorgaande jaar van de partij om twee kilometer door de grachten naar het eindpunt op de Keizersgracht zwemmen.

Voor meer informatie over het evenement: www.amsterdamcityswim.nl. Klik hier voor de zwemroute

Profiel
ASC-2Neptunus Wereldwijd is Neptunus een van de grootste specialisten op het gebied van demontabel bouwen. Het bedrijf ontwikkelt en bouwt tenten voor evenementen en demontabele gebouwen die worden ingezet als tijdelijke sporthal, supermarkt, appartementencomplex of theater.

Het familiebedrijf werd in 1937 opgericht en heeft naast de hoofdvestiging in Kessel vestigingen in België, Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk, Engeland en Polen. In totaal heeft Neptunus ruim 250 medewerkers in dienst.
« terug

Reacties: 0

Reactie toevoegen

Naam*
E-mailadres*
Reactie*
Stuur mij een e-mail als er een nieuwe reactie wordt geplaatst