Skip Navigation LinksHome-Nieuws-Nieuwe publicaties-Item

Voetbalgenen | Vaders en Zonen van Oranje 17 mei 2013

Het boek 'Voetbalgenen | Vaders en Zonen van Oranje' bevat een prachtige reeks persoonlijke portretten van elf voetballegendes en hun voetballende kinderen. Auteur Jeroen Siebelink voert de lezers mee langs de Nederlandse voetbalvelden, de velden waarop steeds weer nieuwe generaties Nederlanders leren voetballen. Wat maakt dat uniek?

Kijk door de ogen van grote voetballers (met kleine hartjes) naar hun eigen kind op het veld. Of dat nu een pupil of senior is, een amateur of prof – langs de lijn bij hun oogappel kunnen deze vakmannen opeens niet meer terugvallen op hun rijke ervaring aan de top. Ze zijn nu vader. Bijten ze hun tong af, als ze het spel sneller doorzien dan hun kind? Of doen ze over de rug van kind hun loopbaan nog eens dunnetjes over? Voetbal en kinderen: een gevaarlijke mix van emoties waaraan ook zij die alles al meemaakten, op zaterdagochtend blootstaan. Geniet en treur mee met duo’s als Roy en Dani (10) Makaay, Glenn en Jilani (10) Helder, Pierre en Sydney (12) van Hooijdonk, Kenneth & Daniel (13) Pérez, Jaap & Lisa (14) Stam, Dennis & Mitchel (14) Bergkamp, Ruud Geels en kleinzoon Quinn (15), Dean en Kenji (17) Gorré, Erwin en Len (21) Koeman, John en Desley (22) de Wolf, en Jerry en Nigel (27) de Jong.

Over de auteur
Jeroen Siebelink debuteerde met 'De voetbalbelofte – achter de schermen van de jeugdopleiding'. ‘Lees allemaal dit boek,’ zei Foppe de Haan, ‘de schrijver kruipt echt in de koppies van die talentjes.’ Ook schreef hij voor de KNVB 'Allemaal Uitblinkers', een vijfvoudige, verhalende handboekenreeks voor coaches en trainers in alle leeftijdscategorieën van het amateurvoetbal.

Titel: Voetbalgenen | Vaders en Zonen van Oranje
Auteur: Jeroen Siebelink
Uitgever: Nieuw Amsterdam
Prijs: € 17,95
Aantal pagina’s: 272
ISBN: 978946814284
Bestellen: klik hier
« terug

Reacties: 0

Reactie toevoegen

Naam*
E-mailadres*
Reactie*
Stuur mij een e-mail als er een nieuwe reactie wordt geplaatst