Skip Navigation LinksHome-Nieuws-Nieuwe publicaties-Item

Historische grond | Met Ajax op reis door Europa 21 februari 2008

Het boek 'Historische grond | Met Ajax op reis door Europa' is het eerste deel van de Ajax Bibliotheek, een serie boeken waarin telkens een ander aspect van het fenomeen Ajax belicht wordt. Jaarlijks zullen twee nieuwe titels in de reeks verschijnen.

Op 20 november 1957 speelde Ajax in Oost-Duitsland zijn eerste officiële Europese wedstrijd. Ajax won met 3-1 van sc Wismut en was daarmee succesvol begonnen aan een vijftig jaar durende rondreis door dertig Europese landen. In bijna honderd stadions schreef de Amsterdamse club tot de verbeelding sprekende voetbalgeschiedenis. Het boek brengt de Ajax-reis door Europa in kaart aan de hand van beschrijvingen van de bezochte stadions, de tegenstanders, de verwachtingen die de Ajacieden hadden van het internationale treffen en de gebeurtenissen rond en tijdens de wedstrijd, waarbij veel aandacht uitgaat naar de minder bekende ‘petit histoire’.

Schrijfster Marcelle van Hoof is zeer vertrouwd met de geschiedenis van Ajax. Zo schreef ze eerder - samen met Evert Vermeer - het 'Jubileumboek 100 jaar Ajax'. Van Hoof was in het verleden medewerker van het Ajax Magazine (vanaf dit seizoen bekend als Ajax Kick Off).

Titel: Historische grond | Met Ajax op reis door Europa
Auteur: Marcelle van Hoof:
Uitgever: Tirion Uitgevers
Omvang: 240 pagina’s
Prijs: €24,95
ISBN: 978 90 4391 068 2

« terug

Reacties: 0

Reactie toevoegen

Naam*
E-mailadres*
Reactie*
Stuur mij een e-mail als er een nieuwe reactie wordt geplaatst